Matkurs og vinkurs

Matkurs i Oslo

Bli en ekte dumplingmester på fire timer

Bli en ekte dumplingmester på fire timer

1,4 milliarder kinesere kan ikke ta feil. Nå er det din tur til å oppdage dumplingens smakfulle verden. Etter dette kurset kan du invitere til en gastronomisk opplevelse fra eget kjøkken.
27 September 2022 - 14:10

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Dumplings er saftige, sjelevarmende umamibomber av foldet deig fylt med ingredienser som kjøtt, grønnsaker, klassiske krydre, soyasaus og sesamolje. De har lang tradisjon, finnes i uendelige variasjoner, og kan i prinsippet inneholde akkurat det du måtte ønske. Det som et gjengående trekk er dog at umami-faktoren intensiveres i fyllet – de sterke smakene hører til i dippskålen.

Dumplings er skapt for å lages sammen, og i Kina er det nettopp dette som er den store aktiviteten ved nyttårsfeiringen. Her samler familiene seg for å lage dumplings og glede seg over hverandres selskap og det deilige måltidet de sammen skal innta.

Lær deg å mestre de grunnleggende dumplingmetodene

Variasjonene er som nevnt store – disse små melbollene kan bestå av rismel eller hvetemel, de kan kokes, pannestekes eller dampes, og på dette kurset vil du få lære alle disse tre metodene. Her lager vi nordkinesiske hvete-dumplings, og lærer deg å mestre de grunnleggende innpakningsmetodene for ulike former. I tillegg får du prøve deg på passende tilbehør, og ikke minst de perfekte dippsausene.

Her finner du oppskrift på kinesisk chiliolje

Noe av det beste med dumplings er at de kan lages til å passe de fleste smakspreferanser, og når du først er i gang bør du lage så mange du klarer. De er nemlig perfekte til å fryses ferske, og kan så hentes opp og inntas 10 minutter senere. Ypperlig til både store og små når man vil ha noe godt i en fei.

Mens du venter på kurset, kan du øve deg på å lage kinesiske wontons

Apéritif samarbeider med Matkurs.no om dette spennende kurset. Gjengen bak Matkurs.no har lært nordmenn å lage mat i over tjue år, og er dyktige, kreative og svært hyggelige. Her får du god demonstrasjon i riktig teknikk, før du selv får kaste deg ut i det. Kursene foregår i deres egne spesialtilpassede og stilige lokaler, med topp moderne utstyr.
Det vil serveres en liten matbit ved ankomst, og drikke vil være tilgjengelig å kjøpe i baren.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Allergi

Dersom du har allergier må du melde om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde om noen i gruppen skulle ha noen allergier. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til 
kurs@aperitif.no

Sted: Matkurs, Stockholmgata 8, 0566 Oslo

Meld deg på Apéritifs 3-dagers kokkeskole og bli en mester på kjøkkenet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her