Matkurs og vinkurs

Matkurs i Oslo

Bli en ekte dumplingmester på fire timer

Bli en ekte dumplingmester på fire timer

1,4 milliarder kinesere kan ikke ta feil. Nå er det din tur til å oppdage dumplingens smakfulle verden. Etter dette kurset kan du invitere til en gastronomisk opplevelse fra eget kjøkken.
27 September 2022 - 15:10

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Dumplings er saftige, sjelevarmende umamibomber av foldet deig fylt med ingredienser som kjøtt, grønnsaker, klassiske krydre, soyasaus og sesamolje. De har lang tradisjon, finnes i uendelige variasjoner, og kan i prinsippet inneholde akkurat det du måtte ønske. Det som et gjengående trekk er dog at umami-faktoren intensiveres i fyllet – de sterke smakene hører til i dippskålen.

Dumplings er skapt for å lages sammen, og i Kina er det nettopp dette som er den store aktiviteten ved nyttårsfeiringen. Her samler familiene seg for å lage dumplings og glede seg over hverandres selskap og det deilige måltidet de sammen skal innta.

Lær deg å mestre de grunnleggende dumplingmetodene

Variasjonene er som nevnt store – disse små melbollene kan bestå av rismel eller hvetemel, de kan kokes, pannestekes eller dampes, og på dette kurset vil du få lære alle disse tre metodene. Her lager vi nordkinesiske hvete-dumplings, og lærer deg å mestre de grunnleggende innpakningsmetodene for ulike former. I tillegg får du prøve deg på passende tilbehør, og ikke minst de perfekte dippsausene.

Her finner du oppskrift på kinesisk chiliolje

Noe av det beste med dumplings er at de kan lages til å passe de fleste smakspreferanser, og når du først er i gang bør du lage så mange du klarer. De er nemlig perfekte til å fryses ferske, og kan så hentes opp og inntas 10 minutter senere. Ypperlig til både store og små når man vil ha noe godt i en fei.

Mens du venter på kurset, kan du øve deg på å lage kinesiske wontons

Apéritif samarbeider med Matkurs.no om dette spennende kurset. Gjengen bak Matkurs.no har lært nordmenn å lage mat i over tjue år, og er dyktige, kreative og svært hyggelige. Her får du god demonstrasjon i riktig teknikk, før du selv får kaste deg ut i det. Kursene foregår i deres egne spesialtilpassede og stilige lokaler, med topp moderne utstyr.
Det vil serveres en liten matbit ved ankomst, og drikke vil være tilgjengelig å kjøpe i baren.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Allergi

Dersom du har allergier må du melde om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde om noen i gruppen skulle ha noen allergier. Vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til 
kurs@aperitif.no

Sted: Matkurs, Stockholmgata 8, 0566 Oslo

Meld deg på Apéritifs 3-dagers kokkeskole og bli en mester på kjøkkenet

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her