Dagens rett

Ostesuffle med grønnsaker

Egg, ost og grønnsaker er viktige ingredienser i dagens middagsforslag. En suffle tilbereder du raskt og uten særlig innsats, og den er således en perfekt kandidat for en fredagsmiddag når du aller helst vi slappe av - kanskje med de medfølgende vinforslagene?

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ostesuffle med grønnsaker

Fremgangsmåte

Suffléform ca. 1½-2 liter. I stekeovnen: 175 grader i ca 60 minutter.

Rens og del purre og brokkoli i biter. Kok grønnsakene knapt møre (ca. 5 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.

Bland melk og mel i kjelen og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren. Hell osterøren over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen. Stek suffléen og server den straks den tas ut av ovnen.

En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt". Godt brød smaker ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tebirks med valmuefrø

Antall porsjoner

16-18 stk.

Ingredienser

25 g
3.5 dl
0.5 ts

Fremgangsmåte

I stekeovnen : 250 grader C, 12-15 minutter

Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.

Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet, og skjær 4 cm brede stykker.

Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på lunt sted. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne, sprø og gjennomstekte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen