Ostesuffle med grønnsaker
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Suffléform ca. 1½-2 liter. I stekeovnen: 175 grader i ca 60 minutter.
Rens og del purre og brokkoli i biter. Kok grønnsakene knapt møre (ca. 5 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.
Bland melk og mel i kjelen og rør til det koker. Rør inn ost og salt. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren. Hell osterøren over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen. Stek suffléen og server den straks den tas ut av ovnen.
En gammel regel sier at "gjestene alltid skal vente på sufflé, og ikke omvendt". Godt brød smaker ved siden av.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av TINE Kjøkken
Tebirks med valmuefrø
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
I stekeovnen : 250 grader C, 12-15 minutter
Varm vann og smør til fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel, ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet, og skjær 4 cm brede stykker.
Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på lunt sted. Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne, sprø og gjennomstekte.
Sendt inn av TINE Kjøkken