Mat

Slik lager du sushi selv

Overrask med hjemmelaget sushi i dag

Overrask med hjemmelaget sushi i dag

Sushi er absolutt overkommelig å lage selv. Bare følge disse gode tipsene og oppskriftene.
14 Februar 2018 - 11:30

Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi.

Mange har nok hørt at man må gjennomgå et syv års kokkeskole for å kunne bli sushikokk i Japan, men det er ingenting i veien for at du skal kunne lage god sushi hjemme hos deg selv.

Øvelse gjør mester

Når det gjelder sushi ligger det veldig mye i det håndlaget du har når du lager de forskjellige bitene, og desto mer du forsøker desto lettere blir det etter hvert.

Basisen for enhver god sushi er risen.

Prøv denne oppskriften på sushiris

Mange forbinder sushi med rå fisk, men i sushiens hjemland, Japan, serverer de gjerne kjøtt eller grønnsaker enten som nigiri sushi eller makiruller.

Må fryses

Her er det bare fantasien som setter grenser. Men første prioritet er alltid at råvarene må være av første klasse. 

Husk at all fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. 

På de neste sidene finner du oppskrifter på retter som hører med på en sushiaften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Guide
Oppskrifter sankthans

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten

Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
+
Godbiter i pollisten

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder

Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt
+
Ukens vin

At det finnes så rimelige viner fra denne adressen, er sensasjonelt

For viner fra Korsika er franskmennenes egen hemmelighet som derfor oppnår høye priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Guide
Oppskrifter sankthans

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten

Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder
+
Godbiter i pollisten

Denne Piemonte-pinot noiren slår alle rekorder

Rekorden er at denne for Piemonte uvanlige druesorten holder samme høye kvalitet årgang etter årgang, og det er fordi vinmakeren tilpasser fremstillingen etter årgangens karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekeskinke med nykål og nypoteter blir en nydelig sommertallerken med masse god smak.
Dagens rett

Spekeskinke med nykål og nypoteter blir en nydelig sommertallerken med masse god smak.

I dag serverer vi en skikkelig sommerrett. Norsk spekeskinke og nykål samt nyplukkede poteter er fantastisk junimat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene
+
Tester
62 viner testet spesialpol

To fantastiske magnumer er blant de aller beste, men det er også andre som gir mer bobler for pengene

Den ene fra en av Champagnes aller beste, og den andre er signert Englands wonderboy i denne klassen. Men aller mest oppmerksomhet får nok 13 varelinjer med Raveneau i ulike årganger og cruer tilbake til 2004.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her