Mat

Slik lager du sushi selv

Overrask med hjemmelaget sushi i dag

Overrask med hjemmelaget sushi i dag

Sushi er absolutt overkommelig å lage selv. Bare følge disse gode tipsene og oppskriftene.
14 Februar 2018 - 11:30

Det er knapt noe som er så fristende som god sushi og sashimi.

Mange har nok hørt at man må gjennomgå et syv års kokkeskole for å kunne bli sushikokk i Japan, men det er ingenting i veien for at du skal kunne lage god sushi hjemme hos deg selv.

Øvelse gjør mester

Når det gjelder sushi ligger det veldig mye i det håndlaget du har når du lager de forskjellige bitene, og desto mer du forsøker desto lettere blir det etter hvert.

Basisen for enhver god sushi er risen.

Prøv denne oppskriften på sushiris

Mange forbinder sushi med rå fisk, men i sushiens hjemland, Japan, serverer de gjerne kjøtt eller grønnsaker enten som nigiri sushi eller makiruller.

Må fryses

Her er det bare fantasien som setter grenser. Men første prioritet er alltid at råvarene må være av første klasse. 

Husk at all fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise. 

På de neste sidene finner du oppskrifter på retter som hører med på en sushiaften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne

Den er et resultat av både årgang og produsentens unike grep over tid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne

Den er et resultat av både årgang og produsentens unike grep over tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Første servitør-kongepokal til Mathias Toresen

Han vant NM i Servitørfag 2023 foran Marius Tjelta og Birk Torp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
Dagens rett

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her