Maki av lakseruller

Maki av lakseruller

Fremgangsmåte

  1. Kutt laksen i tynne, store skiver. Ha litt salt på laksen.
  2. Ha plastfilm på bambusmatten før du starter med å lage makirullen. Spre halvparten av  sushirisen utover den ru siden av noriarket (ca ½ cm tykt).
  3. Legg gressløken i midten og rull makien sammen.
  4. Spre lakseskivene utover plastfilmen slik at de dekker ca 20x20 cm, legg på makirullen med gressløk og rull sammen.
  5. Kutt makien i åtte deler og server med ingefær og sitron-soyasausen.  

Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

Slik lager du sushi hjemme

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sushiruller maki

Sushiruller maki

Fremgangsmåte

  1. Kok risen i vann etter anvisning . Den skal være myk og klebrig.
  2. Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde. Skjær agurken i strimler som sjømaten.
  3. Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte. Ta vann på fingrene og ta en 'ball' ris som du klemmer utover tangen.
  4. Legg sjømat og agurk samt mangostrimler på risen. Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
  5. Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen. Legg rullen til side i kjøleskap. Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat.
  6. Rør ut litt wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den. Syltet ingefær spises mellom bitene for å 'rense' smaksløkene.
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
 
Tips: Bruk gjerne kamskjell eller fiskefilet fra fryseren

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sushi-håndruller med laks sake temaki

Sushi-håndruller med laks sake temaki

Fremgangsmåte

Denne retten er basert på at man lager sushi-håndruller (eller kremmerhus) med det fyllet man ønsker selv.

Lag sushiris etter denne oppskriften .

Hakk laksen fint og tilsett den finhakkede gressløken, bland godt.

Del opp resten av laksen i lange staver og legg på et serveringsfat. Del opp omelett, rettich og agusk på same måte som laksen og legg på fatet.

Kutt avokado og løk i tynne skiver og legg opp på fatet sammen med laks- og gressløkblandingen.

Del noriarkene i to og la hver gjest rulle sin egen håndrull ved å ha ca ½ cm lag med ris på ca halvparten av noriarket, legg på dine favorittingredienser og rull sammen til et kremmerhus.

Server med wasabi og soyasaus ved siden av.
 
Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes. Dette for at den skal være helt trygg å spise.

Les denne artikkelen om sushi

Slik lager du sushi hjemme

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her