Tempura av kveite

Tempura av kveite

Fremgangsmåte

  1. Kutt kveiten opp i skiver på ½ cm tykkelse.
  2. Tempurarøre:
    Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland så vidt sammen og tilsett mel til det blir en løs røre. Rør i litt finknuste noriblader.
  3. Pass på å ikke piske dette for mye sammen. Hold røren kald ved å tilsette isbiter, eller sett den i kjøleskapet.
  4. Dypp kveite og evt. grønnsaker i tempurarøren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv når du har den i oljen.
  5. Tempurasaus:
    Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen.
  6. Server gjerne marinerte grønnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.

Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett å finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er å blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, ½ ts finhakket chili, ½ ts revet ingefær, 1 ss hakket koriander.

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tempura på laks med spicy rømmekrem

Tempura på laks med spicy rømmekrem

Fremgangsmåte

400 g laks, i terninger

Tempurarøre:
Alle ingredienser røres sammen. Fiske dyppes så i røren og friteres ved 150 °C til fiskebitene blir lett gylne.
 
Spicy rømmekrem:
Alle ingrediensene røres godt sammen og serveres til fisken. Server gjerne freset grønnsaker som tilbehør.

 

Sendt inn av TINE / Flavoursv/ Tom-Victor Gausdalog Erling Stenersen Sundal

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her