Mat
Slik lager du sushi selv
Tempura av kveite
Fremgangsmåte
- Kutt kveiten opp i skiver på ½ cm tykkelse.
- Tempurarøre:
Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland så vidt sammen og tilsett mel til det blir en løs røre. Rør i litt finknuste noriblader. - Pass på å ikke piske dette for mye sammen. Hold røren kald ved å tilsette isbiter, eller sett den i kjøleskapet.
- Dypp kveite og evt. grønnsaker i tempurarøren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv når du har den i oljen.
- Tempurasaus:
Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen. - Server gjerne marinerte grønnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.
Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett å finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er å blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, ½ ts finhakket chili, ½ ts revet ingefær, 1 ss hakket koriander.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 246.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Tempura på laks med spicy rømmekrem
Fremgangsmåte
400 g laks, i terninger
Tempurarøre:
Alle ingredienser røres sammen. Fiske dyppes så i røren og friteres ved 150 °C til fiskebitene blir lett gylne.
Spicy rømmekrem:
Alle ingrediensene røres godt sammen og serveres til fisken. Server gjerne freset grønnsaker som tilbehør.
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 1.50 l Pris: 1099.00 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 169.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Forsiden akkurat nå