Tempura av kveite

Tempura av kveite

Fremgangsmåte

  1. Kutt kveiten opp i skiver på ½ cm tykkelse.
  2. Tempurarøre:
    Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland så vidt sammen og tilsett mel til det blir en løs røre. Rør i litt finknuste noriblader.
  3. Pass på å ikke piske dette for mye sammen. Hold røren kald ved å tilsette isbiter, eller sett den i kjøleskapet.
  4. Dypp kveite og evt. grønnsaker i tempurarøren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv når du har den i oljen.
  5. Tempurasaus:
    Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen.
  6. Server gjerne marinerte grønnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.

Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett å finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er å blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, ½ ts finhakket chili, ½ ts revet ingefær, 1 ss hakket koriander.

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tempura på laks med spicy rømmekrem

Tempura på laks med spicy rømmekrem

Fremgangsmåte

  1. Laks skjæres i terninger.
  2. Tempurarøre:
  3. Alle ingredienser røres sammen.
  4. Fisketerningene dyppes så i røren og friteres ved 150 °C til fiskebitene blir lett gylne.
  5. Spicy rømmekrem:
  6. Alle ingrediensene røres godt sammen og serveres til fisken.
  7. Server gjerne freset grønnsaker som tilbehør.

Sendt inn av Flavours/Tom-Victor Gausdal og Erling Stenersen Sundal

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her