Overrask med spennende rundstykker

Lag rundstykker som overrasker

Rundstykker kan ha flere farger

 

Gulrotrundstykker

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

50 g
5 dl
1 ts
2 ss

Fremgangsmåte

Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader C. Rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.

Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter.

Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand imellom. Etterhev i ca 30 minutter.

Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø.

Stek rundstykker ved 225 grader C midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips: Gulrotrundstykker egner seg til frysing.

Overrask med spennende rundstykker

 

Vi har flere fristende oppskrifter på scones

Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Røde kuvertbrød

Antall porsjoner

35

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

4 dl
10 g

Fremgangsmåte

Bland sammen sammalt hvete og sammalt rug i en bolle. Tilsett kaldt vann, og la blandingen stå på benken i 20–30 minutter. Tilsett hvetemel, gjær, salt og rødbetjuice. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den blir glatt, smidig og har et velutviklet glutennettverk. Det siste minuttet av eltetiden elter du inn hakkede hasselnøtter. La deigen hvile i bollen med et klede over i ca. 1 time.

Vei opp emner på 50 gram som du triller til runde kuvertbrød på samme måte som du triller boller. Plasser dem på en bakepapirkledt stekeplate. Dekk med et klede og la dem heve i 30 minutter.

Visp sammen egget og pensle kuvertbrødene.

Sett platene inn i forvarmet ovn på 240 C°, og senk temperaturen til 210 C°. Stekes i 10–15 minutter. Avkjøles på rist.

Overrask med spennende rundstykker

 

Vi har flere fristende oppskrifter på scones

Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Valnøttrundstykker

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

3.5 dl
25 g

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og blank. Dekk deigen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la den hvile i ca. 1 time.

Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse. Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Overrask med spennende rundstykker

 

Vi har flere fristende oppskrifter på scones

Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen