Vi har verdens beste fisk og skalldyr her til lands, og kveite er en av de virkelig store delikatessene som dessuten er veldig fleksibel når det kommer til tilberedning.
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.
01 Februar 2025 - 00:00
Kokkens ovnsbakte kveite med sherry og grønnsaker

Fremgangsmåte
- Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.
- Semitørkede tomater:
- Del tomatene i båter eller i to dersom du bruker cherrytomater.
- Ved tomatene i litt salt, sukker og pepper og ha de utover et ildfast fat.
- Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.
- Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.
- Fisken:
- Skyll kveita godt og tørk den av med papir. Krydre kveita godt med salt og pepper og stek den i litt olje i en steke panne på middels høy varme på begge sider til den blir gyllen.
- Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken.
- Tilsett potetene, grønnsakene, soppen, timian og smør.
- Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.
- Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen.
- Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.
- Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Dryss baconbitene over kveita ved servering.
Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007
Flere rdeilige etter med kveite
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå