Dagens rett

Ovnsbakt seifilet med persille og gressløk

Sei er en takknemlig fiskeråvare når du vil ha ekstra mye smak i en rett
Foto: (wando studios inc)

Sei er en takknemlig fiskeråvare når du vil ha ekstra mye smak i en rett

En kraftig tomatsaus løfter smaken ytterligere.
09 Mars 2022 - 00:00

Sei har et ufortjent hverdagslig rykte. Trolig fordi den forbindes med kjedelige hverdagsmiddager - for mange finnes det bare en måte å servere den på, nemlig med stekt løk. Og det er trist. Jo ferskere den er, jo bedre. Med dagens løsning i både fiskedisk og butikk hvor du kan spore fangstdato (eller i hvert fall pakkedato), er du sikrere på å få god råvare, og dermed et godt resultat. 

Se våre andre oppskrifter med sei

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Ovnsbakt seifilet med persille, gressløk og tomatsaus

Ovnsbakt seifilet med persille, gressløk og tomatsaus

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 grader.

  2. Skjær fisken i serveringstykker og tørk den godt. Strø over salt og pepper og legg den i et smurt ildfast fat. Legg ingrediensene til toppingen i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Fordel toppingen på toppen av fiskestykkene. Sett fisken i stekeovn og stek den ca 10 minutter ved 170 grader eller til skorpen er gyllen.

  3. Lag tomatsausen: Rens og finhakk hvitløk og løk og surr dem i olivenolje til løken er blank. Rens og skjær de øvrige grønnsaker i små terninger og ha dem opp i gryten sammen med løken.
  4. Tilsett tomatene og la sausen trekke på svak varme ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i persille ved servering. Server sausen til den ovnsbakte fisken gjerne med poteter eller ris ved siden av.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her