Øvrig hvitvin

Redaksjonen
30 August 2007 - 15:42

Tysk riesling-bølgen fortsetter å rulle. Med stadig nye mer eller mindre spennende tilskudd.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrig hvitvin

+ (88p)
Spindler Forster Ungeheuer Riesling Spätlese Trocken 2005
Eugen Spindler
Tyskland - Pfalz
10535 VSD - kr 150,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eureka Wine
Farge og duft: Lys ung gul. Fyldig duft med god friskhet fra sitrus, epler, mineraler og urter.
Smak: Følger duften, fin druefedme, god syre, noe sødme, sitter lenge. (2005)
Bruksområde: Krydret sjømat eller lyst kjøtt.
Vurdering: En veldig ung men lovende riesling for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 15 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Von Buhl Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Kabinett Trocken 2006
Weing. Reichsrat von Buhl
Tyskland - Pfalz
10129 Vectura - kr 154,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Grapevine
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Ung frisk duft med en del mineraler, søte epler og blomster.
Smak: Fruktig anslag, god saftighet med fint mineralpreg, god druefedme, fin fasthet helt ut i slutten. (2006)
Bruksområde: Sjømat, salater.
Vurdering: En god ung riesling som vil utvikle seg videre i tre år til. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (87p)
Spindler Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Kabinett Trocken 2005
Eugen Spindler
Tyskland - Pfalz
10534 VSD - kr 124,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eureka Wine
Farge og duft: Ung lys gul. Fin duft awv sitrus, epler, mineraler, hvite blomster.
Smak: Følger duften, flott druefedme, god tørrhet, (2005)
Bruksområde: Allround sjømat og salater.
Vurdering: En god og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 15 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Künstler Hochheimer Kirchenstück Riesling Trocken 2004
Weing. Franz Künstler
Tyskland - Rheingau
45238 VSD - kr 209,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Vinarius
Farge og duft: Gullgul med grønnskjær. Ren ung fruktig duft.
Smak: Saftig anslag, fint druepreg, fine mineraltoner, en del fruktsødme i midten, relativt tørr finish. (2004)
Bruksområde: Lettere retter.
Vurdering: En ung og tiltalende riesling som tåler et par år til. Vel verd prisen. (2004)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Seehof Rheinhessen Riesling Trocken 2006
Weing. Seehof
Tyskland - Rheinhessen
10536 VSD - kr 132,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ung frisk duft.
Smak: Flott anslag, god frukt, noe sødme, pent mineralpreg mot slutten som er tørr og lett urtepreget. (2006)
Bruksområde: Allround kosevin, forretter, gjerne med litt krydder.
Vurdering: En god og lettdrikkelig vin som er best innen to-tre år. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(85p)
Essence Riesling 2006
S.A. Prüm
Tyskland - Mosel
43301 Cuveco - kr 94,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Grønngul. Fruktig ung duft med blomster, mineraler og urter.
Smak: Fast anslag, deilig syre, god sødme, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Drikkevin, krydret fingermat.
Vurdering: En riesling som mange vil like. Best innen et år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Métaireau Cuvée One sur lie 1999
Dom. du Grand Mouton
Frankrike - Muscadet
43291 Cuveco - kr 135,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gulgrønn. Moden duft med syltet gul frukt, sjø og mineraler.
Smak: Fast modent anslag, følger duften,gode syrer, sitter godt. (1999)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En moden muscadet er ikke hverdagskost. Denne bør imidlertid nytes nå. Godt kjøp. (1999)
Laget av: 100% Muscadet (=Melon de Bourgogne)
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 7 års flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
La Moussiére Sancerre 2006
Alphonse Mellot
Frankrike - Sancerre
43275 Cuveco - kr 189,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul. Ung duft med epler, sitrus, stikkelsbær og urter.
Smak: Saftig bløtt anslag, følger duften, noe enkel, men lettdrikkelig. (2006)
Bruksområde: Forretter, aperitiff.
Vurdering: En relativt enkel sancerre. Best nå. Verd prisen. (2006)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6 md. fatlagring for 50% av vinen
Bestill her:

÷ (83p)
Domaine de Vauroux 2005
Domaine de Vauroux
Frankrike - Chablis
33322 Vectura - kr 145,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Gulgrønn. Epler, sitrus samt svake mineraltoner.
Smak: Rent saftig anslag, følger duften, men noe nøytral, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En noe nøytral chablis. Best nå. Verd prisen. (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(65p)
Amigo
Bod. Berberana
Spania
42524 VSD - kr 59,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Helge Wiig
Farge og duft: Lys ung. Enkel og litt uren duft.
Smak: Bløt og enkel, som duften. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Billig, men ikke verd pengene. (UÅ)
Laget av: Opplysninger ikke gitt av leverandør
Alkoholinnhold: 10,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her