Øvrig musserende

Redaksjonen
30 August 2007 - 15:40

God champagne er det alltid plass til. Ruinart Blanc de Blancs er god men koster sine kroner. Drappier derimot gir veldig mye bobler for pengene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrig musserende

÷ (90p)
Ruinart Blanc de Blancs Brut
Ruinart
Frankrike - Champagne
33810 Vectura - kr 400,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Ung lys grønngul. Flott rik duft med fine chardonnaytoner.
Smak: Elegant anslag, epler, sitrus, mineraler, brødbakst og kjeks som mest fremtredende, flott mousse, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, hvit fisk med kremet saus.
Vurdering: En veldig innsmigrende og moden champagne som er deilig nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (89p)
Drappier Brut Nature
André et Michel Drappier
Frankrike - Champagne
41256 Cuveco - kr 249,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gammelt gull. God duft av røde epler, sitrus, mineraler og brød.
Smak: Fast anslag, flott mousse, god tørrhet, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround skalldyr med fet saus.
Vurdering: En knusktørr champagne som vil utvikle seg videre i fire år til. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Lanson Rosé Label, Brut
Lanson
Frankrike - Champagne
6407 Cuveco - kr 349,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys rødoransje. Fin duft med god fruktighet.
Smak: Deilig leskende anslag, fint innslag av markjordbær, noe mousse, små bobler, god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, grillet fisk, ikke for kraftig saus.
Vurdering: En behagelig rosé champagne som er best innen et år eller to. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 53% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Kriter Blanc de Blancs, Brut
G. Kriter
Frankrike - Bourgogne
34237 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys ung grønngul. Lett fruktig duft med noe grønne aromaer.
Smak: Følger duften, fin mousse, god tørrhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig prisgunstig musserende. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Ugni Blanc, 25% Chardonnay, 5% Chenin Blanc/Clairette/Auxerrois
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Giró Ribot Tendencias Extra Brut
Giró Ribot
Spania - Penedès
15426 Cuveco - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Lett fruktig duft med noe tropisk preg.
Smak: Saftig anslag, noe mousse i midten, mangler noe spenst. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Skulle hatt bedre syre, men ellers grei nok. Nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 50% Macabeo, 30% Xarel-lo, 20% Parellada
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her