Øvrig musserende

Redaksjonen
30 August 2007 - 15:40

God champagne er det alltid plass til. Ruinart Blanc de Blancs er god men koster sine kroner. Drappier derimot gir veldig mye bobler for pengene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrig musserende

÷ (90p)
Ruinart Blanc de Blancs Brut
Ruinart
Frankrike - Champagne
33810 Vectura - kr 400,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Ung lys grønngul. Flott rik duft med fine chardonnaytoner.
Smak: Elegant anslag, epler, sitrus, mineraler, brødbakst og kjeks som mest fremtredende, flott mousse, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, hvit fisk med kremet saus.
Vurdering: En veldig innsmigrende og moden champagne som er deilig nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (89p)
Drappier Brut Nature
André et Michel Drappier
Frankrike - Champagne
41256 Cuveco - kr 249,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gammelt gull. God duft av røde epler, sitrus, mineraler og brød.
Smak: Fast anslag, flott mousse, god tørrhet, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround skalldyr med fet saus.
Vurdering: En knusktørr champagne som vil utvikle seg videre i fire år til. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Lanson Rosé Label, Brut
Lanson
Frankrike - Champagne
6407 Cuveco - kr 349,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys rødoransje. Fin duft med god fruktighet.
Smak: Deilig leskende anslag, fint innslag av markjordbær, noe mousse, små bobler, god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, grillet fisk, ikke for kraftig saus.
Vurdering: En behagelig rosé champagne som er best innen et år eller to. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 53% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Kriter Blanc de Blancs, Brut
G. Kriter
Frankrike - Bourgogne
34237 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys ung grønngul. Lett fruktig duft med noe grønne aromaer.
Smak: Følger duften, fin mousse, god tørrhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig prisgunstig musserende. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Ugni Blanc, 25% Chardonnay, 5% Chenin Blanc/Clairette/Auxerrois
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Giró Ribot Tendencias Extra Brut
Giró Ribot
Spania - Penedès
15426 Cuveco - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Lett fruktig duft med noe tropisk preg.
Smak: Saftig anslag, noe mousse i midten, mangler noe spenst. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Skulle hatt bedre syre, men ellers grei nok. Nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 50% Macabeo, 30% Xarel-lo, 20% Parellada
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her