Øvrig musserende

Redaksjonen
30 August 2007 - 14:40

God champagne er det alltid plass til. Ruinart Blanc de Blancs er god men koster sine kroner. Drappier derimot gir veldig mye bobler for pengene.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrig musserende

÷ (90p)
Ruinart Blanc de Blancs Brut
Ruinart
Frankrike - Champagne
33810 Vectura - kr 400,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinordia
Farge og duft: Ung lys grønngul. Flott rik duft med fine chardonnaytoner.
Smak: Elegant anslag, epler, sitrus, mineraler, brødbakst og kjeks som mest fremtredende, flott mousse, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, hvit fisk med kremet saus.
Vurdering: En veldig innsmigrende og moden champagne som er deilig nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

+ (89p)
Drappier Brut Nature
André et Michel Drappier
Frankrike - Champagne
41256 Cuveco - kr 249,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gammelt gull. God duft av røde epler, sitrus, mineraler og brød.
Smak: Fast anslag, flott mousse, god tørrhet, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround skalldyr med fet saus.
Vurdering: En knusktørr champagne som vil utvikle seg videre i fire år til. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Lanson Rosé Label, Brut
Lanson
Frankrike - Champagne
6407 Cuveco - kr 349,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys rødoransje. Fin duft med god fruktighet.
Smak: Deilig leskende anslag, fint innslag av markjordbær, noe mousse, små bobler, god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, grillet fisk, ikke for kraftig saus.
Vurdering: En behagelig rosé champagne som er best innen et år eller to. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 53% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 15% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Kriter Blanc de Blancs, Brut
G. Kriter
Frankrike - Bourgogne
34237 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys ung grønngul. Lett fruktig duft med noe grønne aromaer.
Smak: Følger duften, fin mousse, god tørrhet. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En veldig prisgunstig musserende. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Ugni Blanc, 25% Chardonnay, 5% Chenin Blanc/Clairette/Auxerrois
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Giró Ribot Tendencias Extra Brut
Giró Ribot
Spania - Penedès
15426 Cuveco - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Lett fruktig duft med noe tropisk preg.
Smak: Saftig anslag, noe mousse i midten, mangler noe spenst. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: Skulle hatt bedre syre, men ellers grei nok. Nå. Verd prisen. (UÅ)
Laget av: 50% Macabeo, 30% Xarel-lo, 20% Parellada
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her