Øvrige nye hvitviner i september 2009

Ikke den helt store spenningen, men det skal godt gjøres gitt alle de andre gode hvite kjøpene.
Redaksjonen
04 September 2009 - 15:47

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Øvrige nye hvitviner

(85p)
Wagner Stempel Weissburgunder Trocken 2008
Weingut Wagner Stempel
Tyskland - Rheinhessen
80304 VSD - kr 137,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul. Fin frisk duft med sitrus og mineraler.
Smak: Fruktig friskt anslag, god syre, en del grønne toner mot slutten, sitter godt. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, enklere retter.
Vurdering: En frisk og god vin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Weissburgunder
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Battenfeld-Spanier Weissburgunder Trocken Estate 2008
Weingut Carolin Spanier-Gillot
Tyskland - Rheinhessen
10582 VSD - kr 137,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
NON DOS
Farge og duft: Lys gul. Veldig innbydende duft av gule frukter, blomster og urter.
Smak: Fruktig anslag, god syre, frisk og fruktig, sitter bra, tørker fint mot slutten. (2008)
Bruksområde: Drikkevin, salater, reker med rømme eller majones.
Vurdering: En fruktig og lettdrikkelig vin som likevel har karakter. Best innen et par år. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Weissburgunder
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Santa Helena Chardonnay 2008
Viña Santa Helena
Chile - Central Valley
16541 Vectura - kr 299,90 (300cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gul. Søtlig litt emmen duft med en del blomster og modne gule epler.
Smak: Bløtt anslag, myk frukt, moden men likevel bra friskhet, siter en stund. (2008 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ok hvitvin. Verd prisen. (2008 BiB)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1-3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (79p)
Piat d'Or 2008
Piat Père et Fils
Frankrike - Oc
15638 VSD - kr 99,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Podium Wines
Farge og duft: Lys gul. Ren duft med modne gule frukter, snev av mineraler.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med en del sødme, sitter en stund. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt. Nå. Verd prisen. (2008)
Laget av: 95% Chardonnay, 5% diverse druer
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her