Nytt øl i september 2009

Stadig flere oppdager at det finnes stadig mer godt øl i polhyllene. Og etter dette septemberslippet er det all grunn til å glede seg for alle ølhunder.
Redaksjonen
04 September 2009 - 15:45

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2009. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Nytt øl

÷ (90p)
Becket Blonde de Bourgogne
Brasserie Larché
Frankrike
80312 Vectura - kr 46,90 (33cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
VINE
Farge og duft: Grumsete gul. Fin duft av humle, brødbakst, frukt, særlig epler.
Smak: Fruktig anslag, flott skum, veldig god syre, deilig friskhet, sitter godt og lenge med tydelig hvetepreg i finishen, usedvanlig lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt, lam.
Vurdering: Et nydelig øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær, honning
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Page 24 Réserve Hildegarde Blonde
Brasserie St. Germain
Frankrike
10549 Vitaka Norge - kr 87,10 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vitaka Norge
Farge og duft: Gullgul. Veldig deilig og fruktig duft av epler, brød, noe humlebitterpreg,
Smak: Veldig fruktig og bløtt anslag, godt bitt utover, god syre og fin bitterhet, noe sødme, fint skum, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et deilig øl som tåler en del fett, krydder og smak i maten. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,9% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Saint Rieul Brune sur lie
Ferme-Brasserie St Rieul
Frankrike
80313 Vectura - kr 47,90 (33cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
VINE
Farge og duft: Mørk brun. En del malt, mørke bær, sjoko.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, dempet sødme, fint maltpreg, god syre frisket bra opp, sitter lenge med fin fruktighet. (UÅ)
Bruksområde: Koseøl, viltgryter.
Vurdering: Et godt mørkt øl. (UÅ)
Laget av: 5 typer malt, humle, gjær, vann
Alkoholinnhold: 7,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Rise Premium India Pale Ale
Rise Bryggeri
Danmark
80311 Vectura - kr 53,20 (50cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Strag
Farge og duft: Gyllenoransje. Fruktig duft med en del epler, humle, syltet frukt, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god sødme i starten, så kommer bitterheten mer og mer, en del bitterurter mot slutten, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Et godt og bittert øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær, sukker
Alkoholinnhold: 5,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

(86p)
Globe Ale
Nørrebro Bryghus
Danmark
10548 Vectura - kr 64,50 (60cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Grapevine Beverage Selections
Farge og duft: Gyllenoransje. Fin duft av søt malt, epler, humle, nøtter.
Smak: Bløtt anslag, veldig mykt og godt skum, fine syrer, deilig øl med god karakter, sitter bra med lett bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Koseøl, røde pølser.
Vurdering: Et s'gu godt øl. (UÅ)
Laget av: Vann, malt (pilsner, münchner, lys hvete, Caramel), humle (tysk perle, new zealandsk pacific gem), gjær
Alkoholinnhold: 4,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her