Påskelammets venn

Skal du lage noe ekstra godt av påskelammet, er dette vinen du skal servere til. Den finnes dessuten i de fleste polutsalg.
Aase E. Jacobsen
25 Mars 2010 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Med 2002-utgaven av denne klassikeren, fremstår Ch. Musar 2007 (10053) som mer tilgjengelig i betydningen "mindre sær" enn før. I hvert fall er det påtakelige lær-, stall- og trevirkepreget mer dempet. Men Serge Hochar, mannen bak, lar vinen lage seg selv, og ønsker ikke å styre den i noen bestemt retning, ei heller for å kompensere for naturens luner.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

For kjelleren
Rikheten i denne svært så vellykkete årgangen er det derfor ikke redusert på. Druene hang lengre på vinstokkene enn normalt, og gjæringen tok lengre tid. Den er svært kjøttfull i bærpreget med det forventete preget av modne og syltete solbær, skogsbær og kirsebær. Dessuten har den en veldig stofflig og konsentrert karakter med deilig saftighet, balansert sødme og gode tanniner. En vin for kjelleren, den tåler minst 15 år, som smaker fortreffelig allerede. Og spesielt når det er snakk om rike retter, gjerne med lam, men også okse eller vilt.

Musar for nybegynnere
Om lidelse er det kristne budskapet for påsken, så er lidelse ikke mindre representativt for opprinnelsen til denne vinen. Flere av de 50 årgangene som Hochar har stått bak på Ch. Musar ble til med stor møye, av og til med i ly av kuleregn, som under den blodige borgerkrigen i 1975-1990. I 2002 hersket fred og fordragelighet og det er vi glade for, spesielt når det er snakk om en så sjenerøs årgang som denne.
 
For noen år tilbake ble faktisk denne helt spesielle vinen fjernet fra listene fordi den ikke oppnådde polets måltall for antall solgte flasker. Stormen som da oppsto blant dens tilhengere var langt fra beskjeden.

Musar har en ganske bred portefølje i Norge, blant annet to nye viner, Musar Jeune, i både rød og hvit ueiket utgave, tilpasset et noe "mindre innkjørt" vinpublikum. Men like fullt svært gode uttrykk for den unike Bekaa-dalens store potensial.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her