Påskelammets venn

Skal du lage noe ekstra godt av påskelammet, er dette vinen du skal servere til. Den finnes dessuten i de fleste polutsalg.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Med 2002-utgaven av denne klassikeren, fremstår Ch. Musar 2007 (10053) som mer tilgjengelig i betydningen "mindre sær" enn før. I hvert fall er det påtakelige lær-, stall- og trevirkepreget mer dempet. Men Serge Hochar , mannen bak, lar vinen lage seg selv, og ønsker ikke å styre den i noen bestemt retning, ei heller for å kompensere for naturens luner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

For kjelleren
Rikheten i denne svært så vellykkete årgangen er det derfor ikke redusert på. Druene hang lengre på vinstokkene enn normalt, og gjæringen tok lengre tid. Den er svært kjøttfull i bærpreget med det forventete preget av modne og syltete solbær, skogsbær og kirsebær. Dessuten har den en veldig stofflig og konsentrert karakter med deilig saftighet, balansert sødme og gode tanniner. En vin for kjelleren, den tåler minst 15 år, som smaker fortreffelig allerede. Og spesielt når det er snakk om rike retter, gjerne med lam, men også okse eller vilt.

Musar for nybegynnere
Om lidelse er det kristne budskapet for påsken, så er lidelse ikke mindre representativt for opprinnelsen til denne vinen. Flere av de 50 årgangene som Hochar har stått bak på Ch. Musar ble til med stor møye, av og til med i ly av kuleregn, som under den blodige borgerkrigen i 1975-1990. I 2002 hersket fred og fordragelighet og det er vi glade for, spesielt når det er snakk om en så sjenerøs årgang som denne.
 
For noen år tilbake ble faktisk denne helt spesielle vinen fjernet fra listene fordi den ikke oppnådde polets måltall for antall solgte flasker.  Stormen som da oppsto blant dens tilhengere  var langt fra beskjeden.

Musar har en ganske bred portefølje i Norge, blant annet to nye viner, Musar Jeune, i både rød og hvit ueiket utgave, tilpasset et noe "mindre innkjørt" vinpublikum. Men like fullt svært gode uttrykk for den unike Bekaa-dalens store potensial.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Musar 2013

Produsent:
Ch. Musar
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Libanon
Område:
Bekaa Valley
Pris:
419,90 kr
Varenummer:
1005301
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen