Polets 25 mest solgte i 2002

Den chilenske Gato Negro var den mestselgende vin i Norge også i fjor som i forfjor. Men antall solgte liter er likevel litt lavere enn for 2001. Og fortsatt er det kun tre hvitviner som befinner seg blant de 25 mest solgte viner. Her får du oversikten me
Redaksjonen
08 Januar 2003 - 01:01

Listen preges av at det er kommet til en rekke nykommere det siste året. Mange av de nye vinene er også lansert på tre liters bag-in-box, og dette har ikke uventet gått ut over storselgeren Cappella som har fått halvert sitt salgsvolum og kanskje kommet ned på et noe mer realistisk nivå.

Som nevnt er det fortsatt bare tre hvitviner blant de 25 mest solgte, men deres plassering er kommet noe høyere opp, fra 6-10-23 plass i 2001 til 7-11-13 plass i 2002

Apéritif har selvfølgelig smakt de aller fleste vinene på topp 25-listen. For å gjøre det enkelt for deg har vi lenket opp alle de 25 vinene slik at du lett kan se hva våre profesjonelle smakere mener om disse produktene.

Får du lyst til å bestille noen av vinene bruker du bestillingsknappen (på den lenkede siden) og send bestillingen til ditt nærmeste polutsalg som leverer varene hjem til deg eller du kan hente dem selv.

De 25 mest solgte vinene på Vinmonopolet i 2002 (1000 liter)

Nr.

Varenavn

 Varetype

Liter solgt

1

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2014 (2953)

  Rødvin

       1 496

2

La Boiselière (6874)

  Rødvin

       1 236

3

Boheme (45507)

  Rødvin

       1 059

4

J.P. Chenet Cabernet-Syrah (33397)

  Rødvin

          938

5

Campuget Cuvée Jean-Lin Dalle (32668)

  Rødvin

          901

6

La Dolce Vita (tidl. Cappella) (13722)

  Rødvin

          860

7

Tariquet 2012 (31908)

  Hvitvin

          762

8

La Vida Cabernet Sauvignon (6612)

  Rødvin

          705

9

Viña Maipo Cabernet Sauvignon (40108)

  Rødvin

          593

10

La Buvette Cabernet Sauvignon (13808)

  Rødvin

          539

11

Black Tower Rivaner 2005 (12029)

  Hvitvin

          521

12

Kimberly Cabernet Sauvignon 2007 (13671)

  Rødvin

          492

13

Dunavár Chardonnay 2005 (6392)

  Hvitvin

          489

14

Amigo (10064)

  Rødvin

          486

15

Cuvée Chantal (45744)

  Rødvin

          473

16

L'Esprit de la Cité Syrah Merlot 2006 (13290)

  Rødvin

          443

17

Canepa Estate Cabernet Sauvignon 2013 (6614)

  Rødvin

          388

18

J. P. Chenet Cabernet-Syrah 2005 (11513)

  Rødvin

          383

19

Sir Phillip (6605)

  Rødvin

          355

20

Mezzomondo Negroamaro (45228)

  Rødvin

          354

21

Marqués de Cáceres Crianza 2011 (1372)

  Rødvin

          351

22

Terra Vecchia Reserve 2007 (12044)

  Rødvin

          350

23

Arcus Rødvin (6664)

  Rødvin

          338

24

Jacob's Creek Shiraz Cabernet 2004 (1513)

  Rødvin

          335

25

Luna (10034)

  Rødvin

          329

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her