Polets 25 mest solgte i 2002

Den chilenske Gato Negro var den mestselgende vin i Norge også i fjor som i forfjor. Men antall solgte liter er likevel litt lavere enn for 2001. Og fortsatt er det kun tre hvitviner som befinner seg blant de 25 mest solgte viner. Her får du oversikten me
Redaksjonen
08 Januar 2003 - 02:01

Listen preges av at det er kommet til en rekke nykommere det siste året. Mange av de nye vinene er også lansert på tre liters bag-in-box, og dette har ikke uventet gått ut over storselgeren Cappella som har fått halvert sitt salgsvolum og kanskje kommet ned på et noe mer realistisk nivå.

Som nevnt er det fortsatt bare tre hvitviner blant de 25 mest solgte, men deres plassering er kommet noe høyere opp, fra 6-10-23 plass i 2001 til 7-11-13 plass i 2002

Apéritif har selvfølgelig smakt de aller fleste vinene på topp 25-listen. For å gjøre det enkelt for deg har vi lenket opp alle de 25 vinene slik at du lett kan se hva våre profesjonelle smakere mener om disse produktene.

Får du lyst til å bestille noen av vinene bruker du bestillingsknappen (på den lenkede siden) og send bestillingen til ditt nærmeste polutsalg som leverer varene hjem til deg eller du kan hente dem selv.

De 25 mest solgte vinene på Vinmonopolet i 2002 (1000 liter)

Nr.

Varenavn

 Varetype

Liter solgt

1

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2014 (2953)

  Rødvin

       1 496

2

La Boiselière (6874)

  Rødvin

       1 236

3

Boheme (45507)

  Rødvin

       1 059

4

J.P. Chenet Cabernet-Syrah (33397)

  Rødvin

          938

5

Campuget Cuvée Jean-Lin Dalle (32668)

  Rødvin

          901

6

La Dolce Vita (tidl. Cappella) (13722)

  Rødvin

          860

7

Tariquet 2012 (31908)

  Hvitvin

          762

8

La Vida Cabernet Sauvignon (6612)

  Rødvin

          705

9

Viña Maipo Cabernet Sauvignon (40108)

  Rødvin

          593

10

La Buvette Cabernet Sauvignon (13808)

  Rødvin

          539

11

Black Tower Rivaner 2005 (12029)

  Hvitvin

          521

12

Kimberly Cabernet Sauvignon 2007 (13671)

  Rødvin

          492

13

Dunavár Chardonnay 2005 (6392)

  Hvitvin

          489

14

Amigo (10064)

  Rødvin

          486

15

Cuvée Chantal (45744)

  Rødvin

          473

16

L'Esprit de la Cité Syrah Merlot 2006 (13290)

  Rødvin

          443

17

Canepa Estate Cabernet Sauvignon 2013 (6614)

  Rødvin

          388

18

J. P. Chenet Cabernet-Syrah 2005 (11513)

  Rødvin

          383

19

Sir Phillip (6605)

  Rødvin

          355

20

Mezzomondo Negroamaro (45228)

  Rødvin

          354

21

Marqués de Cáceres Crianza 2011 (1372)

  Rødvin

          351

22

Terra Vecchia Reserve 2007 (12044)

  Rødvin

          350

23

Arcus Rødvin (6664)

  Rødvin

          338

24

Jacob's Creek Shiraz Cabernet 2004 (1513)

  Rødvin

          335

25

Luna (10034)

  Rødvin

          329

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her