Gi pølsefesten ekstra smakstrøkk med disse tipsene

Jo bedre saus, jo bedre pølsefest

Eyvind Hellstrøms ketchup

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

10 g

Fremgangsmåte

Flå tomatene slik: Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken.

Legg i kokende vann til skinnet slipper cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann.

Dra av skinnet på tomatene.

Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.

Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.

Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og brunt sukker.

La det frese litt før du tilsetter tomatkjøttet. La det koke opp og la det småkoke i et par timer under lokk.

Sil sausen og tilsett hakkete tomater og smak til med salt, pepper og kajennepepper. 

Hjemmelaget salsa

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: ALLEKO

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Tomat- og hvitløksmajones

Fremgangsmåte

La alle ingrediensene bli romtempererte.

Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.

Bland inn hvitløk, soltørkete tomater og ketchup og smak til med salt og pepper.

Perfekt tilbehør til øldampede blåskjell eller sommerens grillmat.

Flere sauser og dressinger finner du her

Tips: Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Alle de gode grillartiklene finner du her

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

 

Hjemmelaget sursøt saus

Fremgangsmåte

Surr løk, paprika og gulrot i olje i 3 minutter

Ha i tomatpuré og ketchup og bland godt.

Tilsett ananas, eddik, sukker, soyasaus og grønnsakbuljong og kok opp.

Jevn sausen med maisennajevner.

Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank.

Hjemmelaget salsa

Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: BWFolsom

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Eksotisk grillsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

0.5 stk
chili, rød finhakket
2 ss

Fremgangsmåte

Ingrediensene blandes godt sammen og kan enten pensles på kjøttet eller brukes som grillsaus ved siden av.

Grillsausen passer spesielt godt til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.

Grillsauser hører med når man skal spise grillmat. Denne har smak av mango og chili og er veldig enkel å lage selv.

Hjemmelaget salsa

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen