Portugisisk knallkjøp

Estremadura er en av de viktigste kildene for viner fra Portugal på polet. Denne vinen skiller seg ut fra mengden.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Seks av ti portugisiske viner som nytes her til lands kommer fra Estremadura , vinområdet nord for Lisboa. Årsaken er ikke uventet prisrelatert, samtidig som vinstilen har truffet den norske smaken så det holder. De fleste vinene på bestselgerlisten kjennetegnes av stor bløthet og moden frukt .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Svært anvendelig
Denne ukens vin, Quinta de Pancas 2007 (80011) , skiller seg vesentlig fra den store hopen av Estremadura-viner ved at den er superfersk og supersaftig men likevel med et godt bitt. En svært sjarmerende vin som bærer sine 14 prosent alkohol veldig godt. Den er trolig best mens den er ung og smaker utmerket sammen med alt fra smakskraftig fisk som klippfisk, hval, tunfisk og det meste innen lyst kjøtt og grønnsaker, gjerne grillet. En svært anvendelig vin med andre ord.

Betydelig oppgradert
Vinen som er laget av aragonez , portugisisk for tempranillo, kommer fra vingården Quinta de Pancas som tilhører den rike vintradisjonen i Alenquer , det viktigste underområdet i Estremadura. I løpet av de siste 20 årene er det foretatt betydelige investeringer i så vel vinmarker som vinkjellere på vingården som har tradisjoner tilbake til annen halvdel av 1600-tallet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Quinta de Pancas 2007

Produsent:
Companhia das Quintas
Utvalg:
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Estremadura
Pris:
128,00 kr
Varenummer:
8001101
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen