Portugisisk kupp

Denne rødvinen byr på utrolig god kvalitet for drøyt hundre kroner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Oscar's 2012 (53132) er en bunn ærlig vin, med god saftighet, fine tanniner samt et veldig fint preg av hoveddruen touriga nacional , som jo er portvinsdruen par excellence. Så kommer da også druene fra veldig gode vinmarker i Cima Corgo.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Der har produsenten Oscar Quevedo og hans vinmakersøster Claudia en av sine fire eiendommer, eller quintas som det heter her. Quinta da Trovisca ligger rett nedenfor landsbyen S. João da Pesqueira som troner høyt over Douro-elven, ved 600 m.o.h.

Friskhet og tanniner
Den dramatiske topografien i kombinasjon med skiferjordsmonnet er Douros styrke . Høyden sikrer god friskhet og en fin tanninstruktur som er nødvendig, ikke bare for bordvinsdruer, men også for druene som skal gå til portvin.
 

Faren til Oscar som også heter Oscar Quevedo, etablerte vinhuset i 1991, med utgangspunkt i konas familie sin vingård, Quinta de Alegria.

Uten fat
Quevedo-søskenene tilhører den nye generasjonen av Douro-vinbønder som har frigjort seg fra de store portvinshusene og lager viner med eget navn på etiketten, og ikke går av veien for å eksperimentere. For eksempel med Oscar's som ikke er fatlagret overhodet. En utvikling som har gjort at det i dag er lettere å smake forskjeller mellom de ulike delene av Douro. Og det stopper ikke her. Ukens vin er en veldig god representant for det nye energiske Douro, også fordi den byr på imponerende god kvalitet for pengene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Oscar's 2015

Produsent:
Oscar Quevedo
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
5313201
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen