Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Prisbombe for kjelleren

Ukens vin byr på imponerende kvalitet til prisen. I årgang etter årgang. Det er nesten for godt til å være sant.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2007 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Få viner kan måle seg med Dom. de Pierredon 2009 (34356) når det gjelder vinvaluta for pengene. Og siste årgang ut, 2006, er god dokumentasjon på at denne vinen holder det den lover, i årgang etter årgang, selv om den ikke er like fantastisk som 2005

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Sjokolade eller pepperbiff
Årsaken er en kombinasjon av en produsent som leverer kvalitet år etter år, av en fantastisk årgang og av at druemiksen er lik Sør-Rhônes stolthet.

Grenache er viktigste drue med 60 prosent og gir sammen med syrah stor bærintensitet, og ikke minst varme og rikdom. Den er nesten som en hetvin, i hvert fall kan den uten problem nytes til mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold. Enda bedre er den til pepperbiff eller rike kjøttretter.

Høy kvalitet
Domaine de Pierredon er en liten vingård som så mange andre i det sørlige Rhône. Det som gjør at vinen dens skiller seg fra andre viner i samme prissjikt og kategori, skyldes eierne, ekteparet Miryam og Christian, og deres tilhørighet til kooperativet Vignerons d'Estezargues.

Som imidlertid ikke er som andre kooperativ. For det første er medlemmene begrenset til de med adresse d'Estezargues. Og for det andre markedsføres vinene i stor grad med de ulike vingårdenes eget navn. Og for det tredje er kvaliteten utelukkende svært høy.

Ufiltrert
Hvilket igjen skyldes en rekke prinsipper som lav avkastning som igjen gir tydelig avtrykk fra jordsmonnet. For vår vins del er det snakk om leirholdig jordsmonn dekket med rullesteiner slik vi finner det blant annet i Châteauneuf-du-Pape.

Selve fremstillingen er som oftest veldig tradisjonell selv om kooperativet sikrer produsentene tipp topp utstyr. Fatgjæring og -modning brukes i liten grad. Dessuten filtreres ikke vinene for at de skal beholde mest mulig smak.

At det er en fornuftig oppskrift, er ukens vin et meget godt eksempel på. Siden den er en meget god kandidat for kjelleren og lagring produserer bunnfall i en ufiltrert vin, er det fornuftig å dekantere den etter noen års lagring.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Foto: Roger Kolbu
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1040 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her