Prisbombe for kjelleren

Ukens vin byr på imponerende kvalitet til prisen. I årgang etter årgang. Det er nesten for godt til å være sant.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Få viner kan måle seg med Dom. de Pierredon 2009 (34356) når det gjelder vinvaluta for pengene . Og siste årgang ut, 2006, er god dokumentasjon på at denne vinen holder det den lover, i årgang etter årgang, selv om den ikke er like fantastisk som 2005

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Sjokolade eller pepperbiff
Årsaken er en kombinasjon av en produsent som leverer kvalitet år etter år, av en fantastisk årgang og av at druemiksen er lik Sør-Rhônes stolthet .

Grenache er viktigste drue med 60 prosent og gir sammen med syrah stor bærintensitet, og ikke minst varme og rikdom. Den er nesten som en hetvin, i hvert fall kan den uten problem nytes til mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold. Enda bedre er den til pepperbiff eller rike kjøttretter.

Høy kvalitet
Domaine de Pierredon er en liten vingård som så mange andre i det sørlige Rhône. Det som gjør at vinen dens skiller seg fra andre viner i samme prissjikt og kategori, skyldes eierne, ekteparet Miryam og Christian, og deres tilhørighet til kooperativet Vignerons d'Estezargues.

Som imidlertid ikke er som andre kooperativ. For det første er medlemmene begrenset til de med adresse d'Estezargues. Og for det andre markedsføres vinene i stor grad med de ulike vingårdenes eget navn. Og for det tredje er kvaliteten utelukkende svært høy.

Ufiltrert
Hvilket igjen skyldes en rekke prinsipper som lav avkastning som igjen gir tydelig avtrykk fra jordsmonnet. For vår vins del er det snakk om leirholdig jordsmonn dekket med rullesteiner slik vi finner det blant annet i Châteauneuf-du-Pape .

Selve fremstillingen er som oftest veldig tradisjonell selv om kooperativet sikrer produsentene tipp topp utstyr. Fatgjæring og -modning brukes i liten grad. Dessuten filtreres ikke vinene for at de skal beholde mest mulig smak.

At det er en fornuftig oppskrift, er ukens vin et meget godt eksempel på. Siden den er en meget god kandidat for kjelleren og lagring produserer bunnfall i en ufiltrert vin, er det fornuftig å dekantere den etter noen års lagring.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Foto: Roger Kolbu
 

Dom. de Pierredon 2016

Produsent:
Vignerons d'Estezargues
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
3435601
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen