Drikke
Prisene på vellagret champagne går i taket

Prisene på vellagret champagne går i taket

Det meldes om stor interesse for champagne på auksjoner i England og USA.
Redaksjonen
05 November 2014 - 10:58

Det er decanter.com som melder om den økende interessen for gamle champagner. Bonhams i London satte rekord for Pol Roger 1914 som gikk for nærmere 60.000 kroner for en normalflaske. Det var 40 prosent over verdianslaget.

Stadig dyrere bobler

Ifølge champagneekspert Richard Juhlin skal akkurat denne champagnen være en av hans største opplevelser. Men om han var villig til å betale denne summen sier historien ingenting om.

Bonhams solgte også to methusalemutgaver (sekslitere) av Louis Roederer Cristal 1990 for 50.000 hver seg. Seks magnumer av Dom Perignon Rose 1978 gikk for samme prisen.

Per Mæleng i Vinmonopolets spesialutvalg meldte allerede i fjor at det blir stadig vanskeligere og dyrere å få tak i vellagret champagne fra hus som tidligere har levert en del til Norge, blant andre Charles Heidsieck.

Dette var bobletilbudet fra forrige gang champagne var spesialpoltema

Hos Christie's gikk en flaske Krug Collection 1961 for 38.000, mens utropprisen var på 16.000. Og en magnum Krug 1966 endte på nærmere 45.000.

Også hos USAs auksjonshus er det champagne det går i om dagen. Seks flasker Taittinger Comtes de Champagne 1982 oppnådde 41.500. Og 10 flasker Dom Perignon 1982 gikk for 50.000.

Neste norske vinauksjon starter 11. november. Ifølge auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, blir det noe champagne, men trolig ikke like mye gammel champagne som tidligere. Han kan i alle fall love en god del Dom Pérignon tilbake til 1964.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her