På de neste sidene finner du en rekke måter å utnytte de lekre bringebærene

Sensommeren er høytid for plukking av bringebær. Har du ikke allerede sikret deg en god ladning er det bare å finne frem bøtter og spann og begi seg ut i skog og mark, eller legge turen innom grønnsakshandelen.    

Kan brukes til alt

Friske bær er fantastiske å spise som de er, men du kan også lage deilig frisk saft, syltetøy eller gelé. Bringebær er dessuten et fast innslag på dessert- og kakebordet.

De lekreste kaker og desserter med bringebær

Bringebær er som skapt for drinker og cocktails. Med nyplukkede bær får du en helt annen og friskere smak.

Drinkoppskriftene med bringebær

Bringebær bør brukes så raskt som mulig etter at de er plukket. De holder seg best hvis du oppbevarer dem tørt, mørkt og så kaldt som mulig.

Slik sikrer du sommerens bær

Bringebær skal være tørre utenpå, men likevel saftige.

Enkelt å få tak i

Det dyrkes mer og mer bringebær her i landet, og det er ikke lenger vanskelig å finne kurver med fristende bær i helt vanlige dagligvarebutikker.

Faktisk er bringebær blant matvarene som øker mest i popularitet.

- Selv barn ned i 12-årsalderen kjøper nå bær som godteri. Også unge voksne er blitt flinke til å bruke bær i kosten, gjerne til frokost eller som erstatning for søtsaker, sier informasjonssjef i Bama, Hanne Linnert.

Flere typer

Bringebærene kommer opprinnelig fra Asia, og kom ikke til Norden før på 1700-tallet.

Selv om de fleste av oss forbinder bringebær med røde bær, kan du også finne hvite, svarte, oransje og gule bringebær.

Du vil også kjenne en stor forskjell i smaken på ville bringebær og hagebringebær. De ville bærene har en mye sterkere smak og duft enn hagebærene, selv om de er langt mindre.

Lekre oppskrifter

Det er særlig i søte retter du finner bringebær, slik som i desserter, kaker, i dessertsauser eller naturell.

De kan også gjøre seg i salte retter, enten som en del av en saus eller kanskje til østers slik du finner i oppskriften nedenfor.

For den som har mye bær og lurer på hvordan de best skal oppbevares kan syltetøy og saft være løsningen. Og skulle du ha behov for ytterligere inspirasjon eller flere oppskrifter? Ja, da burde du ta en titt innom vår rikholdige kokebok .

På de neste sidene finner du fristende oppskrifter med bringebær

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her