På de neste sidene finner du en rekke måter å utnytte de lekre bringebærene

Sensommeren er høytid for plukking av bringebær. Har du ikke allerede sikret deg en god ladning er det bare å finne frem bøtter og spann og begi seg ut i skog og mark, eller legge turen innom grønnsakshandelen.    

Kan brukes til alt

Friske bær er fantastiske å spise som de er, men du kan også lage deilig frisk saft, syltetøy eller gelé. Bringebær er dessuten et fast innslag på dessert- og kakebordet.

De lekreste kaker og desserter med bringebær

Bringebær er som skapt for drinker og cocktails. Med nyplukkede bær får du en helt annen og friskere smak.

Drinkoppskriftene med bringebær

Bringebær bør brukes så raskt som mulig etter at de er plukket. De holder seg best hvis du oppbevarer dem tørt, mørkt og så kaldt som mulig.

Slik sikrer du sommerens bær

Bringebær skal være tørre utenpå, men likevel saftige.

Enkelt å få tak i

Det dyrkes mer og mer bringebær her i landet, og det er ikke lenger vanskelig å finne kurver med fristende bær i helt vanlige dagligvarebutikker.

Faktisk er bringebær blant matvarene som øker mest i popularitet.

- Selv barn ned i 12-årsalderen kjøper nå bær som godteri. Også unge voksne er blitt flinke til å bruke bær i kosten, gjerne til frokost eller som erstatning for søtsaker, sier informasjonssjef i Bama, Hanne Linnert.

Flere typer

Bringebærene kommer opprinnelig fra Asia, og kom ikke til Norden før på 1700-tallet.

Selv om de fleste av oss forbinder bringebær med røde bær, kan du også finne hvite, svarte, oransje og gule bringebær.

Du vil også kjenne en stor forskjell i smaken på ville bringebær og hagebringebær. De ville bærene har en mye sterkere smak og duft enn hagebærene, selv om de er langt mindre.

Lekre oppskrifter

Det er særlig i søte retter du finner bringebær, slik som i desserter, kaker, i dessertsauser eller naturell.

De kan også gjøre seg i salte retter, enten som en del av en saus eller kanskje til østers slik du finner i oppskriften nedenfor.

For den som har mye bær og lurer på hvordan de best skal oppbevares kan syltetøy og saft være løsningen. Og skulle du ha behov for ytterligere inspirasjon eller flere oppskrifter? Ja, da burde du ta en titt innom vår rikholdige kokebok .

På de neste sidene finner du fristende oppskrifter med bringebær

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her