Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Rød eller grønn karri?

 

Thai Red Curry

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

300 g
Dublin Bay Prawn (Lobster Norwegius)
4 ss
fish sauce (nam plah)
grønn piri piri chilli 
Universal dipp
2 ss
fish sauce (nam plah)

Fremgangsmåte

Dippen:
Finhakk hvitløk og chilli og ha dette i en kaserolle. Ha i resten av ingrediensene og varm opp så sukkeret får løst seg opp. Avkjøl. 
 
Scampiene:
Rens scampiene og fjern strengen, stekes på middels høy varme til de er røde. Sett scampiene tilside og stek grønnsakene i pannen. Ta av grønnsakene og sett til side.
 
Ha i karripasta, Nam Plah, chilli, thai basilikum og halvparten av kokosmelken i panna.
 
Varm opp forsiktig og tilsett resten av ingrediensene.
 
Server med jasminris og pynt med mer grønn chilli og thai basilikum.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Kylling i grønn karri

Fremgangsmåte

Fres løken i olje i two minutter, tilsett karripasta, senk varmen og fres videre i to minutter. Tilsett kyllingfiletene og stek i tre minutter.

Ryst kokosmelken og hell den over kyllingblandingen. Smak til med salt. Kok opp, legg på lokk og sett i ovnen, 120 grader i en time.

Server kokt thairis til samt en salat av honningmelon i terninger, issalat eller annen sprø salat, ristede melonfrø, finhakkede peppermynte- og sitronmelisseblader.

Hell over en dressing av en teskje flytende honning, to teskjeer risvinseddik og to teskjeer god olje.

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Foto: SuchatSi

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen