Sterk biffkarri massalam

Sterk biffkarri massalam

Fremgangsmåte

  1. Skjær oksekjøttet i 2 cm store terninger. Chilis, koriander og rekepasta ristes i en tørr wok eller teflonbelagt stekepanne til de blir aromatiske.
  2. Hakk de ristede krydderne sammen med ingefær, sitrongress og hvitløk i en hurtigmikser eller morter til det blir en glatt pasta.
  3. Varm oljen og stek løken til den er godt brunet. Dytt løken til side i pannen og fres krydderpastaen i 2-3 minutter. Ha i det hele krydderet og karribladene sammen med 1 spiseskje vann. Kokes under omrøring til vannet har fordampet.
  4. Legg i kjøttet og rør om til kjøttet er godt dekket av krydderet. Tilsett kokosfløte, peanøttsmør og 3 ¾ dl vann. Legg på lokk og kok forsiktig over svak varme i 90-105 minutter. Rør en gang i blant.
  5. Oppløs sukker eller tamarind i 2-3 ss av sausen og bland det i retten. Smak til med sukker og fiskesaus. Kokes i ytterligere 5-6 minutter.

Serveres varm med ris.

Ingefær (kha) selges under navnet laospulver i asiatiske matvarebutikker.

De beste wokoppskriftene finner du her

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Thailandsk rød biffkarri

Thailandsk rød biffkarri

Fremgangsmåte

  1. La chiliene renne av seg og skjær dem opp. Skrap ut frøene. La limebladene renne av seg.
  2. Rist korianderfrøene, karvefrøene og rekepastaen i en tørr wok eller i en teflonbelagt stekepanne til de har blitt veldig aromatiske. Kjør dem i en hurtigmikser eller støt dem i en morter med sitrongress, løk, hvitløk og ingefær. Tilsett de bløtlagte chiliene og limebladene til en relativ glatt pasta.
  3. Fres ingrediensene i oljen 3-4 minutter, tilsett så kokosmelk og la det koke forsiktig i 25 minutter, til oljen skiller seg og flyter på overflaten.
  4. I mellomtiden skjæres kjøttet i tynne skiver som så skjæres i tynne strimler, ikke mer enn 2 cm brede. Legg dem i sausen sammen med frisk chili og bønner og la det koke til kjøtt og bønner har blitt møre. Tilsett fiskesaus etter smak.

Server rød biffkarri med kokt ris og pynt med korianderblader eller tynne agurkskiver.

De beste wokoppskriftene finner du her

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus
Dagens rett

Prøv dette i dag: Forlorne egg med reke- og sjampinjongsaus

Luksus i hverdagen er ikke vanskelig å diske opp med i det vi serverer forlorne egg med reker og soppsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her