JULEMAT: Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Julemat Julebakst

(RuthBlack)

Sprø eller myke pepperkaker?

 

Sprø eller myke pepperkaker

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 dl
Glasur
4 dl

Fremgangsmåte

Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle. Tilsett vann, krydder og melet med iblandet natron.

Arbeid deigen smidig på melet bakebord. La deigen hvile i kjøleskap i en plastbolle eller pakket i plastfolie over natten.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og trykk ut kaker ved hjelp av former.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.

Tips:
Hvis du i stedet rører smør og sukker hvitt i stedet for å smelte smøret, blir pepperkakene mykere.
 
Glasur:
Pisk ingrediensene sammen til en fast, seig masse, helst med miksmaster. Ha glasuren i sprøytepose og sprøyt i mønster på pepperkakene.
 

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen