Ukens kake
Disse muffinsene har en litt uvanlig smakskombinasjon
Foto: (sarymsakov)

Disse muffinsene har en litt uvanlig smakskombinasjon

Rabarbra og ingefær er en spennende smakskombinasjon som gjør seg godt i muffins.
22 Mai 2025 - 11:00

Syrlig rabarbra og litt skarp ingefær myknes av de andre ingrediensene i denne muffinsoppskriften som er inspirert av denne.

Om du ikke har fersk ingefær, kan du bruke malt ingefær, men redusert mengde.

Disse muffinsene smaker veldig godt ved siden av vaniljeiskrem eller pisket krem.

Rabarbramuffins med ingefær

Rabarbramuffins med ingefær

Fremgangsmåte

  1. Riv marsipan i en bolle.
  2. Bland den med mykt smør og melis.
  3. Ha i egg, ett av gangen, under omrøring.
  4. Tilsett reven ingefær.
  5. Bland det tørre og vend inn i røren. 
  6. Tilsett rabarbrabitene.
  7. Hell over i muffinsformer på en stekplate.
  8. Stek ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
  9. Sikt over litt melis før servering.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spagetti bolognese bringer alltid middagsglede
Dagens rett

Spagetti bolognese bringer alltid middagsglede

Vi slår til med en italiensk klassiker til middag i dag, og med hjemmelaget bolognesesaus får du en topp start på uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her