Selvsagt kan du bake en langpanne og ta med på sankthansfesten, men det blir ekstra stas om du serverer luftig vannbakkels med råkrem og friske bær.
Du kan lage mye morsomt med vannbakkels
Uansett hvor mett du er, har du alltid plass til en vannbakkels som dessert eller til kaffen. Denne oppskriften gir mange boller, men det lønner seg alltid å ha med litt ekstra, spesielt om det er noen skikkelige slikkmunner blant festdeltakerne.
Flere tips til sankthansfesten finner du her
Disse bollene skal altså gjøres klar på forhånd og settes sammen like før servering. Du trenger imidlertid ikke å pakke ned noe ekstra, bare fordel de tre ingrediensene, vannbakkels, råkrem og bærblanding etter eget ønske i tre beholdere, og legg ved et par skjeer.
Vannbakkels med råkrem og bær
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett det siste egget litt etter litt til passe røre. Deigen skal være så tykk at den holder formen.
Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene sammen! Avkjøl på rist.
Fyll de små vannbakkelsene med råkrem og bær like før servering.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Synøve Dreyer