Rådigg bakst til sankthansfesten

Rådigg bakst til sankthansfesten

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er topp å ha med seg når årets lengste dag skal feires.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Selvsagt kan du bake en langpanne og ta med på sankthansfesten, men det blir ekstra stas om du serverer luftig vannbakkels med råkrem og friske bær.

Du kan lage mye morsomt med vannbakkels

Uansett hvor mett du er, har du alltid plass til en vannbakkels som dessert eller til kaffen. Denne oppskriften gir mange boller, men det lønner seg alltid å ha med litt ekstra, spesielt om det er noen skikkelige slikkmunner blant festdeltakerne.

Flere tips til sankthansfesten finner du her

Disse bollene skal altså gjøres klar på forhånd og settes sammen like før servering. Du trenger imidlertid ikke å pakke ned noe ekstra, bare fordel de tre ingrediensene, vannbakkels, råkrem og bærblanding etter eget ønske i tre beholdere, og legg ved et par skjeer.

TIPS: Lager du råkremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da holder kremen seg helt til den skal brukes.

Vannbakkels med råkrem og bær

Antall porsjoner

14

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Vannbakkels
125 g
2.5 dl
4 stk
Råkrem
Bær
1 l

Fremgangsmåte

Vannbakkels:
Del smøret i biter og kok opp i en kjele med vann. Ha i hvetemel og rør godt til alt samler seg til en jevn klump. Ta kjelen av platen når deigen «slipper» kjelen. Avkjøl litt.

Visp sammen og tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett det siste egget litt etter litt til passe røre. Deigen skal være så tykk at den holder formen.

Sett vannbakkels med skje på bakepapir. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kakene sammen! Avkjøl på rist.

Råkrem:
Pisk fløten stiv. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Bland krem og eggedosis og server råkremen straks. Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.

Fyll de små vannbakkelsene med råkrem og bær like før servering.

Bær:
Hvis du skal transportere bærene langt, kan det lønne seg å vente med å rense dem og ha på eventuelt melis til like før bruk. Poenget er uansett å velge en blanding av bær du har lyst på og som er i sesong.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen