Ren og rimelig rødvin

Ren og rimelig rødvin

Denne produsenten lager veldig ren og god vin av områdets tradisjonelle druer.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Languedoc er fortsatt Frankrikes største vinregion selv etter mange år med nedgang i det dyrkete arealet. Det er imidlertid stor grad av optimisme og nytenkning i dette veldig tradisjonsrike området.

Fra steindødt til mye liv

Den yngre garde forlater etterkrigstidens blinde fokus på produktivitet og bruk av plantekjemi – som resulterte i at jordsmonnet i hele den gigantiske regionen i prinsippet var steindødt. Selv om det er en lang sti å tråkke opp, skjønner stadig flere at det er økologisk og biodynamisk jordbruk som gjelder.

Les om Languedocs utvikling

Som hos Domaine Raymond Roque. Her dyrkes druene etter økologiske prinsipper og druene høstes for hånd. I vinkjelleren er det også en veldig naturlig tilnærming med naturgjær og moderat bruk av svovel.

Veldig god frukt

Deres Raymond Roque Faugères Cuvée Papillon 2011 (52363) er en herlig vin med veldig god frukt i form av modne skogsbær, god friskhet og fint jordsmonnspreg samt balansert alkohol. En svært anvendelig vin laget av områdets viktigste druer, grenache, syrah og mourvèdre, som smaker perfekt nå.

Les om biodynamisk jordbruk i Languedoc

Den har en «storebror» Raymond Roque Faugères Nature 2009 (90799) som har syrah som hoveddrue, men med den samme gode frukten og mykheten, og ikke minst godt mineralpreg.

Syrah trives nemlig veldig godt i jordsmonnet av gammel skifer i terrasserte vinmarker ved inntil 350 m.o.h., men også de andre druene henter mye karakter fra dette utgangspunktet.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Raymond Roque Faugères Cuvée Papillon 2012

Produsent:
Raymond Roque
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
5236301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Raymond Roque Faugères Nature 2011

Produsent:
Raymond Roque
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon
Pris:
170,00 kr
Varenummer:
9079901
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen