Rester i barskapet? Prøv denne oppskriften

Rester i barskapet? Prøv denne oppskriften

Her har du en drink som mikser både cognac, bourbon og vermut, likør og bitters. Slik får du brukt opp litt av hvert fra barskapet.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Alle har flasker i barskapet som det trengs litt mer avsetning av. Da er det lurt å ha en oppskrift som denne i bakhånd. Ikke bare inneholder den mange ingredienser, den er også veldig god og en skikkelig klassiker – om ikke så veldig kjent.

Frankrike møter sørstatene

Som alle andre gode cocktails har den en historie.

Les om en annen berømt drink fra New Orleans

Vieux carré er en av de klassiske drinkene fra cocktailens (og jazzens) amerikanske hovedstad – New Orleans. Drinken er oppkalt etter «the french quarter» som er «der det skjer» i New Orleans. Vieux carré ble laget første gang av Walter Bergeron i 1938 i Carousel bar på Hotel Monteleone – et av byens ærverdige hoteller som ligger midt i det franske kvartalet.

Drinken inneholder flere produkter som er typisk for byen som rye whisky og Peychaud bitters fra Sazerac Company som ikke produseres lang unna. Dessuten inneholder den cognac som var svært vanlig på grunn av den store andelen franske immigranter.

New Orleans er stedet

Hver juli måned samles over 10.000 bartendere i fem dager for verdens største cocktailmesse – Tales of the cocktail – i nettopp New Orleans.

Hovedbasen for messen er selvsagt Hotel Monteleone som er arena for alt fra foredrag, smakinger, butikker og fester både på hotellets takterrasse og i den berømte Carousel bar.

Dette er en messe jeg anbefaler alle som er involvert i barbransjen å reise til. Ikke bare for alle foredrag som holdes, men også for å oppleve kulturen i New Orleans og møte likesinnede fra verden over. Er du ikke i bransjen, men bare glad i cocktails og det søte liv, ja, da har du også kommet til rett sted.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Vieux carré

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 cl rye whisky
2 cl cognac
2 cl søt vermut
2 dæsjer Peychaud bitters
appelsintwist

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i et røreglass fylt med is. Rør i 20-30 sekunder og hell drinken over i et old fashioned-glass fylt med is. Pynt med en appelsintwist.

Tips 1:
Reis til New Orleans under Tales of the cocktail.

Tips 2:
Sett deg i Carousel bar på Hotel Monteleone og bestill en Vieux carré.

Tips 3:
Opplev Bourbon Street og end opp på Alibi hvor alle barkjendiser du leser om i blader og på nettet vanker. Alibi er en såkalt «dive-bar» som har åpent 24 timer i døgnet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen