Rett til topps i Priorato

Det er sjelden at noen lykkes så til de grader på første forsøk som her.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

2006 er riktignok ikke Mas Altas første årgang, men den spede begynnelsen til dette samarbeidsprosjektet var så sent som i 1999. De første årene ble vinene laget "på legd" i en lånt vinkjeller. Fra og med 2008 disponerer ekteparet Christine og Philippe Vanhouette, som står for den daglige driften, en hypermoderne vinkjeller. Men det er vinmarkene som er viktigst. De disponerer over 35 hektar til sammen, og ikke hvilke som helst vinmarker.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Tåler mye
Av druer fra over 100 år gamle vinstokker lager de sammen med to kjente ønologer fra Rhône, Michel Tardieu og Philippe Cambie, den fantastiske vinen Mas Alta la Creu Alta 2006 (59850) .

Svindyr, men verd pengene, for sjelden har jeg smakt en slik dybde i frukten som her. En enorm munnfølelse som holdes oppe av strålende syre samt gode runde og tydelige tanniner, en smak som varer usedvanlig lenge.

Den skiller seg fra andre påkostete Priorato-viner ved at den har så god friskhet. Dermed føles den aldri tung, du får lyst på et glass til, noe som ikke alltid er tilfellet med så konsentrerte viner. Det gjør dessuten at den er en svært god matvin, men den stiller store krav til kraft i maten, og du kan gjerne kjøre på med mye krydder.

Flott frukt til felles
Den er selvsagt fremstilt med maksimal ressursinnsats. Konsentrasjonen er stor fra før av gitt vinstokkenes alder og det ekstreme llicorella-jordsmonnet . Men den forsterkes av en uhyre streng utvelgelse av druene som inngår, som for øvrig er av typen cariñena (disse er eldst), garnacha og noe syrah.

 
 
 
 
 
 
 
 
Mas Alta lager også viner i litt mer akseptable prisklasser. Som Mas Alta la Basseta 2006 (59845) og Mas Alta Artigas 2006 (59851) . De har den flotte frukten til felles med sin storebror, men druene kommer fra litt yngre planter, men begge har fortsatt en viss porsjon med druer fra 100 år gammelt materiale.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Mas Alta la Creu Alta 2006

Produsent:
Bodegas Mas Alta
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
699,90 kr
Varenummer:
5985001
95 Poeng
Les smaksnotatene »

Mas Alta La Basseta 2006

Produsent:
Bodegas Mas Alta
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
519,70 kr
Varenummer:
5984501
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Mas Alta Artigas 2006

Produsent:
Bodegas Mas Alta
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
229,90 kr
Varenummer:
5985101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen