Rimelig, krydret og godt

Disse to vinene som finnes i de fleste polutsalg er perfekte for de stadig kaldere dagene vi har i vente.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

og Arne Brimi viltvin 2013 (44564) er begge krydrete og saftige viner. Den første er litt mykere enn den andre som igjen stiller opp med mer varme og trøkk. Supre viner til høstlige behov fra krydrete kjøttretter , enkle viltgryter og sågar søndagssteik til peis- og sofakos.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Trives perfekt
Fellesnevneren er hoveddrue og opprinnelse. Og det er ikke uten grunn at grenache er den foretrukne ingrediens i vinene fra det sørlige Rhône. Denne varmekjære druen trives nemlig perfekt i det spesielle jordsmonnet som har et tykt lag av rullesteiner . Steiner som magasinerer varme og forlenger dagen til langt på kveld.

Ikke fra Lom
Dette jordsmonnet er typisk for Côstières de Nîmes -appellasjonen som er adressen for den rimeligste vinen. Men også for Brimi's Viltvin som altså ikke kommer fra Gudbrandsdalen, navnet til tross. Innholdet er nemlig fra Domaine de la Montagnette, et av medlemmene i sammenslutningen av vinbønder i Estezargues . Bare et steinkast fra Côstières de Nîmes.

Gamle vinstokker
Domaine de la Montagnettes vinmarker er klassifisert som Côtes-du-Rhône Villages og dyrkes etter økologiske prinsipper. Det som kjennetegner vinen aller fremst er den gode intensiteten og den skyldes også alderen på vinstokkene og det lave utbyttet. Dessuten at den ikke er filtrert hvilket gjør at den etter en tid i kjelleren vil avgi bunnfall. Men det er stort sett ikke merkbart når vinen er så ung så nå.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Andrum 2007

Produsent:
Claude Serra
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Costières de Nîmes
Pris:
110,00 kr
Varenummer:
1329101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Arne Brimi viltvin 2018

Produsent:
Les Vignerons d`Estezargues
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Rhône Villages
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4456401
80 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen