Riojakupp

Denne rene tempranilloen er i bedre form enn noensinne.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Selv om Bodega Allendes vanlige rioja, Allende 2007 (45328) , alltid har vært en solid representant for det moderne Rioja, er 2005-utgaven rett og slett knallbra: Svært konsentrert med nydelig skogsbærfriskhet, veldig god frukt og flott fasthet. Tydelig eik, men etter en runde i karaffelen "slukes" fatet av frukten, og den blir enda mer harmonisk.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Et herlig følge til gode retter med rødt kjøtt, fra lam til hjort. Også til en sensommerlig grillrett. Den har imidlertid et svært godt lagringspotensial, minst åtte år.

Annet uttrykk
Får du mersmak på Allende, finnes det også en del av bodegaens andre viner som FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="1997"> spesialimport , alle i svært så konsentrerte 2005-utgaver.

Graciano 2005 (kr 355, 89 p) er et helt annet uttrykk enn den vanlige Allende, selvsagt på grunn av at den er en ren gracianovin , svært kraftig og litt rustikk på grunn av tydelig animalsk karakter, men med veldig gode tanniner.

Varm og rik
Fra en vinmark som ble plantet i 1945 kommer Calvario 2005 (kr 720 for normalflaske og 1440 for magnum, 91 p), en svært kraftig vin til tempranillo å være, og absolutt noe for kjelleren. Aurus 2005 (kr 1125 for normalflaske og 2250 for magnum, 94 p), den absolutte Allende-toppen, er nesten en motsats med sin kjølige eleganse, i munnen tar den det igjen med å by på store varme og rikdom. En vin som ikke bør nytes nå og som trolig vil utvikle seg videre i minst 15 år.

Slik bestiller du viner som er spesialimportert
Du må kontakte Vinmonopolets kundesenter (04560) eller ditt lokale polutsalg for å bestille " Graciano 2005 , Calvario 2005 eller Aurus 2005 " som spesialimport. Du må oppgi leverandør (Moestue Grape Selections), navnet på vinen(e) og antall. Når varene er levert til butikken, får du beskjed om det.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Allende 2009

Produsent:
Finca Allende
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
222,40 kr
Varenummer:
4532801
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen