Rød julebrus

Redaksjonen
06 Desember 2007 - 16:49

Rød julebrus

+
Lerum Julebrus
Lerum
50 cl flaske
Duft: Fruktig søt lukt med jordbær, bringebær og litt innslag av julekrydder som vanilje og kanel.
Smak: Veldig god tvers gjennom med akkurat passe bobler, ikke for søt, frisk, passe mye kullsyre.
Vurdering: Nå er det jul igjen, men enkelte i panelet mente det ble for mye julebruspreg.

Julie: Ufattelig god.

Borg Julebrus Rød
Hansa Borg Bryggerier
33 cl flaske
Duft: Veldig god julebruslukt, kanskje litt svak.
Smak: God og søt men også ganske så frisk, fin kullsyre, frisk ettersmak.
Vurdering: En litt mer voksen julebrussmak, men ikke mer enn at de yngste også vil like den.

Henning: En klassisk og god julebrus.

÷
Aass Julebrus
Aass Bryggeri
50 cl og 1,5 l flaske
Duft: Veldig deilig bringebærlukt, akkurat slik julebrus skal lukte.
Smak: God smak, men kanskje litt for lik eventyrbrus, bra kullsyre.
Vurdering: Et sikkert julebrusvalg.

Jesper: Klassisk julebrussmak. Dette er saker.
Henning: En julebrus du har lyst til å nyte og ikke drikke fort.

+
Coops Julebrus rød
Hansa Borg Bryggerier
1,5 l flaske
Duft: Veldig god frisk og søt lukt av bringebær.
Smak: Ikke fullt så god smak, litt kunstig men ikke altfor søt og passe frisk, fine bobler.
Vurdering: Alt i alt en ganske god julebrus.

Birte: Litt skuffa over smaken.

Ringnes Julebrus
Ringnes
50 cl flaske
Duft: Litt kunstig sødmefylt dropslukt med litt krydder.
Smak: Litt kunstig frukt, spennende på grunn av krydderet, bra kullsyre, men altfor søt, nærmest klissete.
Vurdering: Et glass holder i massevis. En nødløsning.

Henning: Lukter som gamle jordbærdrops. Grei nok når du bare må ha julebrus.
Jesper: Denne setter ikke meg i julestemning i alle fall.

Hansa Julebrus
Hansa Borg Bryggerier
33 cl flaske
Duft: Fruktig bringebærdropslukt.
Smak: Fruktig smak, ikke så mye kullsyre, passe søt, kanskje litt i overkant, men egentlig litt slapp.
Vurdering: Litt vel rett frem men den kan klart drikkes.

Linda Cathrine: Litt kjedelig.

Julebrus
Norgesgruppen
1,5 l flaske
Duft: Veldig søt godterilukt av bringebærdrops og sitrus, nesten som husholdningssaft.
Smak: Som duften, mye bringebærsaftsmak, greit med bobler.
Vurdering: For lite julebrussmak. Hverdagsbrus, men ikke i for store mengder.

Henning: Helt grei til hverdagsmiddagen.
Julie: Smaker som Lidl-brus.

÷
Berentsens Julebrus m/ bringebærsmak
Berentsens Brygghus
33 cl flaske
Duft: Litt for mye saftlukt men ganske god likevel, mest bringebær.
Smak: Smaker det samme, ganske søt og med for lite smaker, helt grei kullsyre.
Vurdering: Sånn passe.

Karl Edvin: Så søt at du blir kvalm.
Fredrik: For lite julebrusaromaer.

÷
Julebrus rød light
Norgesgruppen
1,5 l flaske
Duft: Ok men litt svak saftlukt.
Smak: Veldig svak også i smaken, en del kullsyre, passe søt, men litt tam.
Vurdering: Kunne vært sprekere, men grei nok.

Roma Julebrus rød
Roma
33 cl flaske
Duft: Veldig god og fruktig lukt som minner litt om energidrikker.
Smak: Veldig søt og vannaktig, som tynn saft, for lite kullsyre.
Vurdering: Lite julebrusaktig og ikke spesielt god.

Sebastian: Lukter godt men smaker langt fra godt.

÷
Grans Julebrus rød
Grans
33 cl flaske
Duft: Såpeaktig bringebærlukt, minner om tyggis.
Smak: Ganske frisk, men også veldig søt,
Vurdering: Litt for syrlig og samtidig kunstig.

÷
Mack Julebrus
Mack's Ølbryggeri
50 cl flaske
Duft: Veldig søt og litt gammel lukt, nesten som roser eller kanskje lim?
Smak: Veldig billig og søt smak, litt kvalmende.
Vurdering: Dette er ikke godt.

Linda Cathrine og Birte fra Tromsø var langt mer positive enn resten av panelet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Dagens rett

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig

Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vellagret ost spiller hovedrollen i en middagssalat med eple og fennikel
Dagens rett

Vellagret ost spiller hovedrollen i en middagssalat med eple og fennikel

En spennende kombinasjon av norske delikatesser med en fransk touch starter en ny smakfull uke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her