Rød julebrus

Redaksjonen
06 Desember 2007 - 16:49

Rød julebrus

+
Lerum Julebrus
Lerum
50 cl flaske
Duft: Fruktig søt lukt med jordbær, bringebær og litt innslag av julekrydder som vanilje og kanel.
Smak: Veldig god tvers gjennom med akkurat passe bobler, ikke for søt, frisk, passe mye kullsyre.
Vurdering: Nå er det jul igjen, men enkelte i panelet mente det ble for mye julebruspreg.

Julie: Ufattelig god.

Borg Julebrus Rød
Hansa Borg Bryggerier
33 cl flaske
Duft: Veldig god julebruslukt, kanskje litt svak.
Smak: God og søt men også ganske så frisk, fin kullsyre, frisk ettersmak.
Vurdering: En litt mer voksen julebrussmak, men ikke mer enn at de yngste også vil like den.

Henning: En klassisk og god julebrus.

÷
Aass Julebrus
Aass Bryggeri
50 cl og 1,5 l flaske
Duft: Veldig deilig bringebærlukt, akkurat slik julebrus skal lukte.
Smak: God smak, men kanskje litt for lik eventyrbrus, bra kullsyre.
Vurdering: Et sikkert julebrusvalg.

Jesper: Klassisk julebrussmak. Dette er saker.
Henning: En julebrus du har lyst til å nyte og ikke drikke fort.

+
Coops Julebrus rød
Hansa Borg Bryggerier
1,5 l flaske
Duft: Veldig god frisk og søt lukt av bringebær.
Smak: Ikke fullt så god smak, litt kunstig men ikke altfor søt og passe frisk, fine bobler.
Vurdering: Alt i alt en ganske god julebrus.

Birte: Litt skuffa over smaken.

Ringnes Julebrus
Ringnes
50 cl flaske
Duft: Litt kunstig sødmefylt dropslukt med litt krydder.
Smak: Litt kunstig frukt, spennende på grunn av krydderet, bra kullsyre, men altfor søt, nærmest klissete.
Vurdering: Et glass holder i massevis. En nødløsning.

Henning: Lukter som gamle jordbærdrops. Grei nok når du bare må ha julebrus.
Jesper: Denne setter ikke meg i julestemning i alle fall.

Hansa Julebrus
Hansa Borg Bryggerier
33 cl flaske
Duft: Fruktig bringebærdropslukt.
Smak: Fruktig smak, ikke så mye kullsyre, passe søt, kanskje litt i overkant, men egentlig litt slapp.
Vurdering: Litt vel rett frem men den kan klart drikkes.

Linda Cathrine: Litt kjedelig.

Julebrus
Norgesgruppen
1,5 l flaske
Duft: Veldig søt godterilukt av bringebærdrops og sitrus, nesten som husholdningssaft.
Smak: Som duften, mye bringebærsaftsmak, greit med bobler.
Vurdering: For lite julebrussmak. Hverdagsbrus, men ikke i for store mengder.

Henning: Helt grei til hverdagsmiddagen.
Julie: Smaker som Lidl-brus.

÷
Berentsens Julebrus m/ bringebærsmak
Berentsens Brygghus
33 cl flaske
Duft: Litt for mye saftlukt men ganske god likevel, mest bringebær.
Smak: Smaker det samme, ganske søt og med for lite smaker, helt grei kullsyre.
Vurdering: Sånn passe.

Karl Edvin: Så søt at du blir kvalm.
Fredrik: For lite julebrusaromaer.

÷
Julebrus rød light
Norgesgruppen
1,5 l flaske
Duft: Ok men litt svak saftlukt.
Smak: Veldig svak også i smaken, en del kullsyre, passe søt, men litt tam.
Vurdering: Kunne vært sprekere, men grei nok.

Roma Julebrus rød
Roma
33 cl flaske
Duft: Veldig god og fruktig lukt som minner litt om energidrikker.
Smak: Veldig søt og vannaktig, som tynn saft, for lite kullsyre.
Vurdering: Lite julebrusaktig og ikke spesielt god.

Sebastian: Lukter godt men smaker langt fra godt.

÷
Grans Julebrus rød
Grans
33 cl flaske
Duft: Såpeaktig bringebærlukt, minner om tyggis.
Smak: Ganske frisk, men også veldig søt,
Vurdering: Litt for syrlig og samtidig kunstig.

÷
Mack Julebrus
Mack's Ølbryggeri
50 cl flaske
Duft: Veldig søt og litt gammel lukt, nesten som roser eller kanskje lim?
Smak: Veldig billig og søt smak, litt kvalmende.
Vurdering: Dette er ikke godt.

Linda Cathrine og Birte fra Tromsø var langt mer positive enn resten av panelet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her