Drikke
Rødvinskupp til grillfesten

Rødvinskupp til grillfesten

Denne rødvinen er nå langt billigere enn den var bare for kort tid siden. Men kvaliteten er fortsatt på topp.
Aase E. Jacobsen
28 Juni 2015 - 14:55

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Perrin Côtes du Rhône Réserve 2012 (40238) er altså ingen nykommer, men en vin som har overbevist gjennom flere årganger, men som nå altså er satt ned med

nesten tre tiere. Siste årgang ut er litt bløtere enn siste gang jeg smakte den. Men den er like fyldig og konsentrert og med god sødme, takket være en årgang med god modning, hvilket gjør den ekstra godt egnet til sommerlig grillmat.  

Bak denne vinen står familien Perrin som ellers er mest kjent for de legendariske vinene fra Ch. de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape.

Les om hvordan denne vinen blir til

Som sin «storebror» er ukens vin laget av grenache som viktigste drue. Den kommer fra vinmarker utenfor Châteauneuf-du-Pape-området, men med kalkholdig leire og det karakteristiske steinlaget på toppen.

Derfor er grenache så viktig i denne delen av Frankrike

Perrin-familien har en stor portefølje av viner også på det norske markedet.Fra denne som nå er aller rimeligst og opp til toppen, selveste Ch. de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape 2012 (19573) som i samme årgang er en virkelig lekkerbisken, men som helst bør legges innerst i vinkjelleren. En langt rimeligere og mer tilgjengelig forsmak på godsakene får du med «annenvinen» Coudoulet de Beaucastel Cotes du Rhone 2012 (95832) som i siste årgang er et annet kupp fra denne produsenten.

Det gjelder ikke minst Perrins flotte enkeltvinmarksviner fra henholdsvis Cairanne og Gigondas, nemlig Perrin Gigondas La Gille 2012 (2262401)og Perrin Cairanne Peyre Blanche 2012 , kr 192,00 (2262601 - bestillingsutvalg).

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her