Rødvinskupp til grillfesten

Rødvinskupp til grillfesten

Denne rødvinen er nå langt billigere enn den var bare for kort tid siden. Men kvaliteten er fortsatt på topp.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Perrin Côtes du Rhône Réserve 2012 (40238)  er altså ingen nykommer, men en vin som har overbevist gjennom flere årganger, men som nå altså er satt ned med

nesten tre tiere. Siste årgang ut er litt bløtere enn siste gang jeg smakte den. Men den er like fyldig og konsentrert og med god sødme, takket være en årgang med god modning, hvilket gjør den ekstra godt egnet til sommerlig grillmat.  

Bak denne vinen står familien Perrin som ellers er mest kjent for de legendariske vinene fra Ch. de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape.

Les om hvordan denne vinen blir til

Som sin «storebror» er ukens vin laget av grenache som viktigste drue. Den kommer fra vinmarker utenfor Châteauneuf-du-Pape-området, men med kalkholdig leire og det karakteristiske steinlaget på toppen.

Derfor er grenache så viktig i denne delen av Frankrike

Perrin-familien har en stor portefølje av viner også på det norske markedet.Fra denne som nå er aller rimeligst og opp til toppen, selveste  Ch. de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape 2012 (19573) som i samme årgang er en virkelig lekkerbisken, men som helst bør legges innerst i vinkjelleren. En langt rimeligere og mer tilgjengelig forsmak på godsakene får du med «annenvinen»  Coudoulet de Beaucastel Cotes du Rhone 2012 (95832) som i siste årgang er et annet kupp fra denne produsenten.

Det gjelder ikke minst Perrins flotte enkeltvinmarksviner fra henholdsvis Cairanne og Gigondas, nemlig  Perrin Gigondas La Gille 2012 (2262401) og Perrin Cairanne Peyre Blanche 2012 , kr 192,00 (2262601 - bestillingsutvalg) .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Perrin Côtes du Rhône Réserve 2018

Produsent:
Dom. Perrin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône
Pris:
168,90 kr
Varenummer:
4023801
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Famille Perrin Gigondas La Gille 2013

Produsent:
Famille Perrin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône
Pris:
286,00 kr
Varenummer:
2262401
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Famille Perrin Cairanne Peyre Blanche 2012

Produsent:
Famille Perrin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes-du-Rhône
Pris:
200,00 kr
Varenummer:
2262601
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen