Røff vin til halloween

Røff vin til halloween

Satyricon-vokalistens viner har det som trengs til en blodig feiring. Langt unna andre kjendisviner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2013 (53121) finnes i både boks, vanlige flaske og magnum, så det burde være fullt mulig å finne et format som passer til denne ukens halloweenfeiring.

Rustikk og røff

Av de tilgjengelige årgangene foretrekker jeg helt klart magnumen i 2010. De nylig ankomne 2012-utgavene som overtar snart for boks og vanlig flaske, er litt rustikke i stilen med litt flyktige aromaer.

Les mer om Wongravens magnum

Men om du trenger viner som fungerer til enkel og lettfordøyelig mat som pasta og burgere, er så vel boks som flaske helt supre.

Dette er røft nok matfølge

Den freshe etiketten setter jo en standard for festen. Her er snobberi utenfor så vel syns- som hørselsvidde.

Ren og god champagne

Selv champagnen med Sigurd Wongravens «signatur» er uten jåleri. Ikke for at det er en boblevin som skal bøttes ned, men Wongraven Champagne Brut (97491) er ren og ukunstlet, frisk og god og ikke minst med god stofflighet. Og dermed av et annet kaliber enn andre kjendisviner. 

Også for sarte ører

Sprett korken for halloween. Og hent opp Satyricons siste album fra iTunes, Spotify eller cd-spilleren. For sarte ører er dette mer enn skummelt nok. Men om du tilhører de skeptiske, forsøk med låta Phoenix først, den er nærmest symfonisk og helt uten growling. Ikke rart duoen ble invitert til Operaen.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Wongraven Alleanza Langhe Rosso 2019

Produsent:
Wongraven Wines
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
165,90 kr
Varenummer:
5312101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Wongraven Champagne Brut

Produsent:
Baron-Fuenté
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
9749101
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen