Dagens rett

Røkelaks på mandelpoteter

Norsk røkelaks er virkelig godsaker, og med blåskjell, riktige poteter samt en perfekt dressing til denne retten, er torsdagens middagsstund reddet. En rimelig australsk hvitvin er hva du kanskje kan bevilge deg selv som en liten trøst nå som Kong Vinter viser seg for alvor.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Røkelaks på mandelpoteter

Fremgangsmåte

Vask potetene godt, de skal helst serveres med skallet på. Mandelpotetene koker du forsiktig i lettsaltet vann 10-15 minutter. Avkjøles.

Hakk løken. Ha løken i en panne eller jerngryte med lokk sammen med litt smør og olje. Stek løken gylden, 2-3 min. Tilsett hvitvin og blåskjell. Damp blåskjellene under lokk i 4-6 min. til de åpner seg. Skjell som ikke er åpne etter 5 min, kastes. Avkjøles.

Skjær potetene i skiver av forskjellig tykkelse. Potetene anrettes porsjonsvis, og settes med skjæreflaten ned. Fordi de er skåret i forskjellige tykkelser - vil de få forskjellige høyder på tallerkenen. Dette gir retten et spennende utseende.

Skjær røkelaksen i fine biter. Legg røkelaks, blåskjell, alfalfa-spirer og finklippet gressløk litt uvørent over.

Dressing:
Finhakk løken til dressingen. Blandes med olje, eddik, sennep, salt og pepper. Bruk gjerne en stavmikser for å få dressingen jevn og luftig.

Hell litt av dressingen forsiktig over retten, og server resten i en skål ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen