Røkelaks på mandelpoteter
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask potetene godt, de skal helst serveres med skallet på. Mandelpotetene koker du forsiktig i lettsaltet vann 10-15 minutter. Avkjøles.
Hakk løken. Ha løken i en panne eller jerngryte med lokk sammen med litt smør og olje. Stek løken gylden, 2-3 min. Tilsett hvitvin og blåskjell. Damp blåskjellene under lokk i 4-6 min. til de åpner seg. Skjell som ikke er åpne etter 5 min, kastes. Avkjøles.
Skjær potetene i skiver av forskjellig tykkelse. Potetene anrettes porsjonsvis, og settes med skjæreflaten ned. Fordi de er skåret i forskjellige tykkelser - vil de få forskjellige høyder på tallerkenen. Dette gir retten et spennende utseende.
Skjær røkelaksen i fine biter. Legg røkelaks, blåskjell, alfalfa-spirer og finklippet gressløk litt uvørent over.
Hell litt av dressingen forsiktig over retten, og server resten i en skål ved siden av.
Sendt inn av BAMA
Drikke som passer til denne oppskriften