Salat med røkelaks, mandelpoteter, blåskjell og posjert egg
Foto: haoliang

Salat med røkelaks, mandelpoteter, blåskjell og posjert egg

Røkelaks og nypoteter er smaken av norsk sommer. Her på en litt annen måte med blåskjell og posjert egg.

Fremgangsmåte

Vask potetene godt, de skal serveres med skallet på. Mandelpotetene koker du forsiktig i lettsaltet vann 10 minutter. De skal fortsatt ha litt motstand. Avkjøles.

Hakk løken. Ha løken i en panne eller jerngryte med lokk sammen med litt smør og olje. Stek løken gylden, 2-3 min. Tilsett hvitvin og blåskjell. Damp blåskjellene under lokk i 4-6 min. til de åpner seg. Skjell som ikke er åpne etter 5 min, kastes. Avkjøles.

Skjær potetene i skiver eller i to om de er veldig må (nypoteter). Fordel dem på tallerkener.

Skjær eller riv røkelaksen i fine biter. Fordel røkelaks, blåskjell og babyspinat over potetene. Dryss over finklippet gressløk.

Dressing:
Finhakk løken til dressingen. Blandes med olje, eddik, sennep, salt og pepper. Bruk gjerne en stavmikser for å få dressingen jevn og luftig. 

Hell litt av dressingen forsiktig over retten, og server resten i en skål ved siden av.

Tips:
Du kan fint bruke rester av skalldyr i denne retten, alternativt blåskjell i lake. Eller du kan droppe dem. For ekstra smak kan du i stedet tilsette finhakket ansjos i dressingen. 

Posjer eggene og legg dem på toppen av salaten ved servering. 

Se hva annet du kan lage med røkelaks

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her