Rosa barbaresco

Det er selvsagt ikke mulig, vinlovmessig sett, men like fullt er denne rosa skapningen hentet fra godt barbarescojordsmonn.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Carlo Giacosa Silvarosa 2008 (56564) er en usedvanlig herlig vin som sitt uskyldsrosa utseende til tross er så langt fra en terrasserosé du kan komme. Den smaker faktisk aller best nå i den kalde årstiden, til robuste matretter som kraftig pasta, ovnsstekt kjøtt eller tilsvarende fiskeretter som torsk eller klippfisk.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den korte uttrekkstiden på ett døgn til tross, har den mye nebbiolokarakter å by på. Det skyldes druenes herkomst. De stammer nemlig fra gode barbarescoparseller som Ovello, Asili, Cole og Montefico. Det er de yngste plantene med den mest intenst ungdommelige nebbiolofrukten som ender i denne vinen.

Moderne tilnærming
Resten fordeles på blant andre Carlo Giacosa Barbaresco Narin 2006 (57959) som i øyeblikket er en ung og litt knytt vin, men som åpner seg en del etter en time i karaffel. Da fungerer den supert til de fleste kjøttretter. I øyeblikket er husets Carlo Giacosa Lina Barbera d'Alba 2007 (57716) imidlertid mest interessant. En fyldig og krydret barbera i den seriøse stilen som vil ha følge av gode kjøttretter, gjerne lam.

Begge kan sies å tilhøre en moderne tilnærming innen sine respektive kategorier all den tid de har fått sin modning i fransk eik. Eiken er imidlertid veldig godt integrert. Carlo Giacosas topp-barberesco, fra Montefico-vinmarken alene, er imidlertid ikke tilgjengelig her til lands i øyeblikket.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Carlo Giacosa Silvarosa 2008

Produsent:
Carlo Giacosa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
199,00 kr
Varenummer:
5656401
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Carlo Giacosa Barbaresco Narin 2006

Produsent:
Az. Agr. Carlo Giacosa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
5795901
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Carlo Giacosa Lina Barbera d'Alba 2007

Produsent:
Az. Agr. Carlo Giacosa
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
5771601
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen