Rosa knallkjøp til maten

To roséer, en i flaske og en i boks, har begge potensial til å bli vårens og sommerens favoritter. I hvert fall når maten får bestemme.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ronco dei Quattroventi Rosato 2008 (50707) er nå å få i en ny og fersk utgave, og bedre enn på lenge. 2008 bød på mye varme i Sør-Italia hvor denne roséen kommer fra, men likevel har den tilstrekkelig med friskhet til å balansere den fyldige karakteren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gode matroséer
For karakter har den nok av hvilket gjør at den skiller seg fra mange av de rimeligere roséene som gjerne bare byr på røde bær og friskhet. Derfor fungerer den utmerket til en lang rekke retter, men spesielt god er den til grillet fisk eller kylling .

Er én flaske for lite, og fokuset mer på anledningen enn på vinens karakter, er treliteren Sottovento Rosato 2008 (51430) , som er nyhet i mai, et veldig godt alternativ. Den er imidlertid forsinket til lager i Norge, og er først å få fra den 4. mai. Dette er samme vin som tidligere fantes i flaske til 113 kroner, så boksutgaven er derfor et veldig godt kjøp.

Druematerialet er noe yngre enn for Ronco dei Quattroventi, og uttrekkstiden kortere. Det gir dermed en mer fruktig stil, men den gode tørrheten har den i behold. Hvilket sikrer god anvendelighet i matveien. Topp til koldtbord eller picnic.

Gresk opprinnelse
Fattoria San Francesco er en relativt ny produsent til tross for at vinområdet den ligger i Cirò er gammelt som sivilisasjonen selv, i hvert fall nesten. Uansett har det vært dyrket druer her i 2500 år, siden grekerne "oppdaget" det fruktbare landskapet. Vinplantene trives best i de karrige åssidene med kalkholdig sand og leirjord. Her er det tradisjonell om enn ganske hard buskbeskjæring (alberello) som gjelder som sammen med høy alder sikrer god konsentrasjon i druene.

Druesorten heter gaglioppo  og antas å være av gresk opprinnelse. Selv om den er nært knyttet til Cirò, dyrkes den også i andre deler av Sør-Italia. Men det er altså her den vise seg fra sin beste side. Her er noen andre veldig gode alternativer av samme drue.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ronco dei Quattroventi Rosato 2008

Produsent:
Fattoria San Francesco
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Calabria
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
50707
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen