Rosévin, hvitvin og dessertvin

Testen viser med god tydelighet at renomméet for å lage roséer som gir bra valuta for pengene, er velfortjent.
Redaksjonen
17 September 2008 - 14:39

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Rosévin og hvitvin

+ (87p)
Ochoa Rosado de Lágrima 2007
Bod. Ochoa
Spania - Navarra
56097 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys rød. Litt lukket duft av røde bær samt noe urter.
Smak: Saftig anslag, fruktig med høy syre, som gir god friskhet, veldig god struktur, sitter godt og lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En syrefrisk og fast rosé for de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2007)
Laget av: Cabernet sauvignon, garnacha
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Palacio de la Vega Rosado 2007
Palacio de la Vega
Spania - Navarra
46018 VSD - kr 112,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys rød. Frisk innbydende duft av bringebær og rips.
Smak: Saftig anslag, god fasthet, fine bittertoner, sitter godt og lenge. (2007)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: En tiltalende rosé som er best innen året. Meget godt kjøp. 86 p (2007)
Laget av: Garnacha/cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
ADA Minotauro Rosado 2007
Bod. ADA
Spania - Navarra
50580 VSD - kr 124,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Lys rød. Røde bær samt noe grønt og krydder.
Smak: God saftighet gjennom hele smakskurven, lett sødme, gode syrer, sitter lenge. (2007)
Bruksområde: Salater, lyst kjøtt, røykt laks/ørret.
Vurdering: En god rosé for det neste året. Godt kjøp. 85 p (2007)
Laget av: 100% grenache
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Gran Feudo Rosado 2007
Bodegas Chivite S.A
Spania - Navarra
33072 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Lys rød. Røde og mørke bær samt litt krydder.
Smak: Saftig anslag, god syre, en del urter, ok lengde. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig rosé som er best innen året. Godt kjøp. 83 p (2007)
Laget av: Garnacha
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Gran Feudo Chardonnay 2007
Bod. Julián Chivite
Spania - Navarra
34581 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Grønngul. Frisk ung duft med gul frukt og hvite blomster.
Smak: Saftig med fine men likevel ganske bløte syrer, ok fylde og lengde. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En helt ok hvitvin for det neste året. Godt kjøp. 83 p (2007)
Laget av: Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Torre Beratxa Rosado 2006
Hacienda Uvanis
Spania - Navarra
10215 Vectura - kr 85,00 (75cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Strag
Farge og duft: Ung lys rød. Litt varm søtlig duft av røde bær samt litt urter.
Smak: Saftig anslag, noe bærsødme, ok friskhet, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig rosé. Nå. Godt kjøp. 82 p (2006)
Laget av: 100% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (79p)
Basiano Garnacha 2007
Bodegas Campos de Enanzo
Spania - Navarra
10110 Vectura - kr 100,00 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Lys rød. Ok duft av røde bær og søte modne kirsebær.
Smak: Bløtt anslag, noe sødme, ok friskhet, noe bittertoner utover. (2007)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: For de som liker en bløt roséstil. Verd prisen. 79 p (2007)
Laget av: 100% Garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (78p)
Mediodia Rosado 2007
Bod. Inurrieta
Spania - Navarra
57264 Vectura - kr 112,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
VINE
Farge og duft: Lys rød. Røde bær, krydder og litt jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, syrene stikker litt ut, tar seg inn mot slutten. (2007)
Bruksområde: Grillkyllling.
Vurdering: Ikke helt i balanse på grunn av syrene, men grei nok. Innen et år. Knapt verd prisen. 78 p (2007)
Laget av: 100% garnacha
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Dessertvin

+ (88p)
Capricho de Goya
Bodegas Camilo Castilla
Spania - Navarra
34272 Vectura - kr 159,00 (37,5cl)
Bestillingsutvalg
Winetrader
Farge og duft: Mørk brun med oransjekant. Kompleks lagret duft av kaffe, sjokolade, nøtter, karamell.
Smak: Følger duften, flott syre, god rikdom og stor munnfølelse, veldig fint lagret preg, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Meditasjonsvin, saueost.
Vurdering: En flott moscatel. Meget godt kjøp. 88 p (UÅ)
Laget av: 100% muscatel
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Piedemonte Moscatel 2006
Bod. Piedemonte
Spania - Navarra
49360 VSD - kr 110,00 (50cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Lys strågul. Fruktig duft av sitrus, muskatelldruer blomster og litt syntetisk/dropspreget frukt.
Smak: En del sødme, ok friskhet, følger duften, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Enkle desserter.
Vurdering: En litt enkel moscatel. Best nå. Verd prisen. 82 p (2006)
Laget av: 100 % moscatel
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her