Røverkjøp fra Bordeaux

Denne måneden skal du plukke med det et veritabelt røverkjøp fra taxfreehyllene. En rimelig vin med klasse.

En bordeaux til 89 kroner som attpåtil har klasse er verd turen innom tax free-butikken enten på vei ut eller hjem. Ch. du Taillan 2001 er intet mindre enn et røverkjøp. På polet koster den kroner 168 og er selv der et godt kjøp. ( Ch. du Taillan 2001 (20175) )

Mye karakter
Her får du godt med bordeaux- eller riktigere médockarakter som betyr solbær, cedertre, snev av sigar og stall. Den er myk men samtidig med fine tanniner som gjør at den både er drikkeklar og kan lagres noen år til. Aller best til sin rett kommer den sammen med en god steik av enten okse, elg, hjort eller også lam. Den fungerer dessuten godt til biffen.

Ch. du Taillan er nemlig et ærverdig bordeauxslott med lang historie. Mens selve slottet ble oppført på 1700-tallet, stammer dets kjellere fra 1400-tallet og eiendommens totale bygningsmasse er klassifisert som historiske monumenter.

Kan besøkes
Herman Cruse kom fra den danske provinsen Schleswig-Holstein til Bordeaux i 1810 og slo seg opp som négociant. Hans tre sønner ble etter hvert med i Cruse & Fils, og en av dem, Henri, kjøpte Taillan i 1896. Cruse-navnet lever videre i Médoc, blant annet gjennom Ch. d'Issan i Margaux . Og altså Taillan som fortsatt drives av etterkommerne etter Henri. Dagens generasjon består av fem søstre som er mer eller mindre engasjert i den daglige driften.
 

Ch. du Taillan ligger i Taillan-Médoc som er den sørligste av landsbyene i Médoc, bare 10 kilometer fra Bordeaux' bykjerne. Slottet har appellasjonen Haut-Médoc Cru Bourgeois (Supérieur siden 2003) og er et av få Médoc-slott som er åpent for publikum. Les mer her:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen