Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Oppskrifter med løk

(IrinaAntonova)

Potet og løk trenger ikke fløte

Potet- og jordskokkrøsti

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 stk

Fremgangsmåte

Skrell og riv poteter og jordskokker grovt. Finsnitt løken.

Bruk kjøkkenpapir og klem ut så mye væske som mulig. Bland godt og krydre med salt og pepper.

Smelt halvparten av smøret i en stekepanne og la det bli ordentlig varmt uten at det blir brunt.

Legg de revne grønnsakene i stekepannen og trykk dem ut til en jevnt tykk kake.

Stek røstien ved middels varme i 6-8 minutter på hver side. Klem den sammen et par genger under stekingen slik at den setter seg.

Bruk en stor tallerken eller et lokk som hjelp når du skal snu den. Røstien kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Potet- og løkform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

8 stk
2 stk

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Løken og hvitløken renses og deles i så tynne skiver som mulig.
 
Smør en ildfast form og legg poteter, løk og hvitløk lagvis. Drypp olje over og dryss over salt og pepper samt friskhakket oregano. 
 
Stekes ved 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre. Skru eventuelt ned temperaturen noe eller legg over litt alu-folie mot slutten slik at løken ikke blir for mye stekt.
 
Tips:
Du kan bruke rødløk for å gi retten mer farge. Du kan godt bruke rosmarin i stedet for oregano.
 

Sendt inn av

Foto: GMVozd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Enkel potet- og løkform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

a

8 stk
2 stk
1 ss

Fremgangsmåte

Skrell potetene og del dem i skiver. Løken renses og deles i båter.

Smør en ildfast form og ha poteter og løk over. Pensle med olje og dryss over krydderblanding.

Stekes på 225 grader i 30-40 minutter til poteter og løk er møre. Legg evt. over litt alminiumsfolie mot slutten, for å unngå at løken blir for mye stekt.
 
Serveres til det meste av stekt kjøtt.
 

 

Sendt inn av

Foto: Azurita

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen