Oppskrifter med løk
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte
Ost- og løkpai
Fremgangsmåte
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter til den er litt gyllen.
- Surr strimlet løk så vidt i en panne (til den blir blank) og ha den i det ferdige paiskallet.
- Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost.
- Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm med en frisk salat ved siden av.
Vi har enda flere supre oppskrifter på pai
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Soløye - en liten deilig lunsj
Fremgangsmåte
- Legg hakkede ansjosfileter i en ring midt på hver tallerken. Ringen skal være så stor at en eggeplomme får plass i midten.
- Legg løk, kapers og rødbete i ring utenfor ansjosen, og plasser eggeplommen i midten.
- Dryss over litt gressløk og server.
Her finner du mange oppskrifter på småretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Piroger med kjøtt, løk og sopp
Fremgangsmåte
Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg og bland godt.
Ha i melet og elt godt sammen for hånd eller i kjøkkenmaskin til den er myk og elastisk. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
Ha i karbonadedeigen og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett finnhakket persille. Smak til med salt og pepper. Avkjøl fyllet.
Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er gyldne.
Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 grader i 5 minutter før servering.
Her er flere oppskrifter på piroger
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
- 1. Derfor elsker vi løk
- 2. Supper med løk
- 3. Salater med løk
- 4. Burger uten løk duger ikke
- 5. Klassiske kjøttretter med løk
- 6. Seibiff med løk kan lages på mange måter
- 7. Løk kan syltes og karamelliseres
- 8. Løktilbehøret blir ekstra godt slik
- 9. Disse rettene må ha løk
- 10. Hval og løk hører sammen
- 11. Potet og løk trenger ikke fløte