Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Oppskrifter med løk

(IrinaAntonova)

Supper med løk

 

Løksuppe med varme quesadillas

Fremgangsmåte

Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.

Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.

Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Varme quesadillas:
Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter.

La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.

Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.

Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.

Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.

Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.

Fristende internasjonale retter

Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå

Les mer om raw food

Les om indisk matfilosofi

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Fransk løksuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

6 stk
1 ss
1 ts
0.5 stk
Gratinering

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver og stek den i smøret.

Dryss på sukker, og la løken myknes og gyldnes lett.

Tilsett buljong og vin, og la koke i ca 15. min.

Smak suppen til med krydder og hell den over i en ildfast suppeterrin.

Legg de ristede loffskivene oppå og strø på ost. Drypp på det smeltede smøret.

Gratineres i ovnen ved 275 C.

Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe

Se alt det gode du kan lage med løk i

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Keith Tsuji

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Potetsuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

6 stk
0.5 stk
0.5 boks
7 dl
5 dl

Fremgangsmåte

Surr hakket løk og hvitløk i olje til løken blir blank og gjennomsiktig. Tilsett vann og kok opp. Løs opp buljongterningene.

Skjær potetene i skiver, purre i ringer og paprika i strimler og tilsett i suppen. Jevn med mel som er blandet ut med litt av kraften.

La suppen småkoke til grønnsakene er møre.

Tilsett melk mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper.

Server suppen med godt brød til.

Her finner du svært så mange oppskrifter på andre typer suppe

Se alt det gode du kan lage med løk i

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen