Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Oppskrifter med løk

(IrinaAntonova)

Salater med løk

 

Potetsalat med rødløk og kikerter

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 kg
1.5 ts
1 boks
100 g
Dressing
0.25 ts

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225°C.

Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.

Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt, og stek potetbåtene midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.

Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann og la dem renne godt av.

Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.

Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccul

Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.

Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.

Deilig potetsalat som tilbehør til f.eks. spekemat eller som en egen rett alene.

Lag noen av disse dressingene 

Her finner du mange flere deilige saalater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Gresk salat med poteter og tunfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 boks
6 stk
1 stk
dill,frisk

Fremgangsmåte

Kok potetene møre og skrell dem om du synes det er nødvendig. Skjær dem i skiver.

Hell oljen av tunfisken og vask og skjær agurken i skiver.

Vask og skjær tomatene i båter.

Rens løken og skjær den i tynne ringer.

Vend forsiktig potetskivene med tunfisk, agurk, tomater, rødløk og oliven i en salatbolle.

Hakk mynte og dill og vend inn i salaten sammen med oregano, eddik og olivenolje.

Krydre salaten med salt og pepper og smuldre fetaost over salaten rett før servering.

Server salaten med godt grovt brød til.

Flere oppskrifter som inneholder tunfisk

Flere deilige salater

Lag noen av disse dressingene 

Her finner du mange flere deilige saalater

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Sæson for god smak

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Appelsin-, rødbete- og rødløksalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Dressing

Fremgangsmåte

Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver.
 
Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille.
 
Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper.
 
Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.
 

Sendt inn av

Foto: JannHuizenga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen